• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Manchester United var interesseret i Lukas Hradecky i sommer, men målmanden takkede nej i en e-mail til Uniteds Eric Steele.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Søndag den 1. august sidste år rejste Esbjergs finske målmand Lukas Hradecky til Manchester for dagen efter at begynde et ugelangt træningsophold i storklubben Manchester United.

Englænderne havde set Lukas Hradeckys kamp mod Silkeborg i oktober året før, og de kunne lide, hvad de så. Det kunne de også i den uge, hvor den nu 21-årige målmand var i Manchester. Derfor udtrykte klubben et stort ønske om at få finnen over på mere permanent basis.

En drengedrøm for de fleste fodboldspillere kunne være tæt på at gå i opfyldelse, men Lukas Hradecky valgte på det tidspunkt at takke nej.

- Da jeg tog hjem derovrefra, sagde de, at jeg skulle finde ud af, hvad jeg ville, for de var meget interesserede. Tre dage efter jeg kom hjem, skrev jeg så en e-mail til deres målmandstræner Eric Steele, hvor jeg forklarede ham, at jeg følte, at jeg var tæt på at få min chance i Esbjerg, og at jeg derfor ville koncentrere mig om det. Få dage efter stod jeg mod Brøndby, siger Lukas Hradecky til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: Man. United holder stadig øje med Hradecky

Derefter var Lukas Hradecky Esbjergs førstemålmand resten af efteråret. Kun afbrudt af en periode på fire kampe, hvor han var ude med en beskadiget finger. Forud for forårsstarten havde Esbjerg-træner Ove Pedersen imidlertid ændret mening, og i stedet blev den 35-årige veteran Lars Winde smidt ind i målet og gjort til anfører. Alligevel fortryder Hradecky ikke e-mailen til Eric Steele.

- Det er rigtig frustrerende at sidde udenfor nu, og det er svært at motivere sig selv i øjeblikket. Men jeg fik jo min chance i sommer, som jeg havde håbet, så på den måde så jeg jo rigtigt. Men der har ikke været kontakt med Manchester United siden, siger Lukas Hradecky.

Finnen vil nu afvente, hvordan Esbjergs videre skæbne i Superligaen bliver. Og han er så småt gået i dialog med Esbjerg omkring næste sæson. Og er Lars Winde fortsat førstemålmand der, så vil Lukas Hradecky væk.

- Vi har haft små snakke om situationen, og vi skal snakke igen, inden vi går på ferie. For mig handler det her udelukkende om at få spilletid - også for at bevare min landsholdsplads. Og hvis Lars også er førstevalg i næste sæson, så vil jeg ud på lån. Hvis de vil sælge mig på et tidspunkt, bliver de jo også nødt til at lade mig spille. Men det ligger helt fast, at jeg har brug for nogle svar, inden jeg går på ferie, siger keeperen.

Lukas Hradecky har spillet i alt 16 Superliga-kampe for Esbjerg.

Superliga

Mere Superliga

Fokus