Kaufmann og HSV sætter Schalke på plads

FCK-angriberen Mikkel Kaufmann fik et kvarter på banen for HSV, som slog Schalke i 2. Bundesliga.

De to fallerede storklubber Schalke 04 og Hamburger SV er landet på anden klasse i tysk fodbold, og fredag sparkede de sæsonen i gang i et højspændt møde.

Tempoet var højt, chancer var der mange af, og opgøret på det store stadion Veltins-Arena i Gelsenkirchen endte med en 3-1-sejr til udeholdet HSV.

Den danske FC København-angriber Mikkel Kaufmann spillede det sidste kvarters penge for HSV, hvor han er på leje, men kom ikke på tavlen.

Det lugtede generelt mere af den bedste række end den næstbedste række, og de to klubber kommer formentlig også til at kæmpe med i toppen af tabellen.

Schalke er splinternye i 2. Bundesliga efter nogle forfærdelige sæsoner, mens HSV efterhånden i et par år har forsøgt at spille sig tilbage i det fine selskab.

Før sæsonen skiftede angriber Simon Terodde fra HSV til Schalke, og han kom til at gøre det onde ved sine tidligere holdkammerater efter bare syv minutter.

Målræven blev sendt dybt og sparkede stensikkert bolden i kassen til 1-0.

HSV fik dog hurtigt chancen for at slå igen. Efter knap en halv time fik nordtyskerne straffespark, men Robert Glatzel misbrugte.

I anden halvleg bølgede spillet frem og tilbage, og det var særdeles hektisk. Efter 53 minutter kom forløsningen for HSV og ikke mindst Robert Glatzel.

Tim Leibold sparkede et frispark helt op i hjørnet og tvang Schalke-keeper Michael Langer til en stor redning. Han måtte dog give en ripost, som Glatzel kom først frem til og scorede på.

HSV fuldendte comebacket med fire minutter tilbage af kampen, da Moritz Heyer resolut bankede bolden i nettet til 2-1, og få minutter senere scorede Bakery Jatta på et præcist indlæg fra venstresiden.