Kom med i kulissen: Her er FCM-plan for stjernekøb
Foto: Getty Images
Superliga

Kom med i kulissen: Her er FCM-plan for stjernekøb

FC Midtjylland er snublende tæt på at købe islandske Sverrir Ingi Ingason af PAOK. Her er planen for transferen og for midtstopperen, der er udset til en hovedrolle hos midtjyderne.

I FC Midtjylland har det i mange transfervinduer været kutyme, at der i de sidste døgn før deadline var hektisk aktivtet med store navne ind og ud af truppen.

Der kommer utvivlsomt også deadline-transfers denne sommer, hvor vinduet lukker midnat mellem 1. og 2. september, lidt over et døgn efter den sidste kvalifikationskamp til Conference Leagues gruppespil.

Den turnering satser midtjyderne benhårdt på at komme i, og derfor er der også oppe på bestyrelsesniveau givet grønt lys til, at FCM får de vigtigste brikker i truppen på plads længe inden afgørelsen på kvalifikationen.

Og første store brik bliver efter alt at dømme Sverrir Ingi Ingason, islandsk anfører i den græske topklub PAOK.

Transferen blev søndag aften meldt på plads i Grækenland, tilsyneladende efter signaler fra PAOK om enighed, og det er da også meget tæt på nu.

Ifølge Tipsbladets oplysninger mangler det kun, at papirarbejdet kommer endeligt i hus til alles tilfredsstillelse, før transferen er en realitet, hvilket sandsynligvis sker i løbet af få døgn.

PAOK's træningslejr i Holland begynder tirsdag, og den græske topklub har erkendt, at Ingason ryger til FC Midtjylland, hvilket man er ved at forberede de yderst medlevende fans og PAOK's nære støtter på.

Ny boss
Selvom Conference League sportsligt er en nedgradering fra Europa League og Champions League, som FCM har spillet de tre seneste sæsoner, tager ledelsen og ejerne muligheden for at komme i gruppespillet ekstremt alvorligt.

Med Ingason-transferen er intentionen, at man får en nøglespiller på plads i tide til, at det gør en positiv forskel, i stedet for at man forsøger at gøre et røverkøb i de sidste, hektiske døgn i august med betydelig risiko for, at det mislykkes.

Snart 30-årige Ingason bliver en af de dyreste spillere nogensinde i Superligaen i sin aldersklasse, og det er meget usandsynligt, at FC Midtjylland får de omtrent 27 millioner kroner i transfer (plus to-tre-fire millioner kroner i mulige bonus-betalinger) at se igen via et spillersalg.

Ingason får, med mindre begge parter skifter kurs i sidste sekund, en femårig aftale, og der er intentionen at lade den islandske landsholdsanfører spille resten af karrieren i FC Midtjylland med et håb om, at han også som 33- og 34-årig vil være en af de bedste spillere overhovedet i Superligaen.

I Ingason ser man i FC Midtjylland en spiller for sig, der som de tidligere anførere Erik Sviatchenko og Tim Sparv både er med til at skaffe sportslige resultater og hjælpe de mange yngre spilleres sportslige og menneskelige udvikling på og uden for banen.

I PAOK og Grækenland blev et skifte til Danmark i første omgang set som en umulighed på grund af Ingasons store betydning som stabiliserende faktor i en ellers volatil og følelsesladet klub, og FC Midtjyllands håb vil være, at Ingason i Ikast og Herning får endnu bedre rammer til at præstere.

Ingason er blot én af adskillige spillerhandler undervejs i FC Midtjylland, hvor den islandske anførertype dog ser ud til at være den vigtigste.

Der mangler fortsat afklaring om Marcus Ingvartsen, det profilerede angrebskøb, FC Midtjylland næppe heller vil vente med afklaring på indtil slut-august.

Og der kan meget vel også komme flere andre erfarne spillere til en trup, der pinedød skal præstere i Superligaen i denne sæson, hvilket ikke betyder en tæt kamp nede om tredje- og fjerdepladsen langt efter FC København og FC Nordsjælland.

Sverrir Ingi Ingason har været lønførende i PAOK med en løn over en million euro om året på et skattetryk, der er lidt lavere end det, der venter i Danmark på forskerordning, hvor man alt inklusiv slipper med knap 33 procent mod omtrent 22 i Grækenland.