Video : Tipsbladet
Superliga

Spillerbudget: Hvidovre har opgivet Superligaen

Hvidovre IF lod være med at brænde millioner af på januars transfermarked, og det virker ansvarligt og fornuftigt i en Superliga, der lige nu for hård for de modige oprykkere.

En enkelt spiller lejet i FC København, ikke mere.

Hvis man håbede, Hvidovre vil sprælle, flå og rive, var det i hvert fald ikke på transfermarkedet, det skete.

Men hvordan ser rammerne ud for klubben i 2024 og i fremtiden?

Det ser vi nærmere på her i en serie, hvor vi gennemgår alle 12 Superliga-klubber med lup efter lukningen af januars transfervindue i Danmark.

HVIDOVRE IF
Anslået spillerbudget i 2023/24: 10

Transfervinduet januar 2024
Køb: 0
Salg: 2
Dyreste nye spiller: Thomas Jørgensen, lejet uden større omkostninger fra FC København

Seneste årsregnskab (2022)
Personaleudgifter: 8,3
Afskrivninger transfers: Ikke angivet
Årsresultat: 0,4

Alle tal er angivet i millioner kroner.

Spillerbudgettet: 10 millioner kroner
Hvidovre gjorde mere på transfermarkedet sidste sommer, og januar var ikke bare status quo men faktisk en lille besparelse, eksempelvis med spillere, der stoppede som følge af overgangen til fuldtidsprofessionalisme.

Det modsvarer, i vores regnestykke, i første omgang det meste af overgangen til fuldtidsprofessionalisme, når der nu kun er fire måneder tilbage af sæsonen.

Hvis vi ser på relativ konkurrencekraft, er Hvidovre måske den finansielt mest undertippede klub nogensinde i Superligaen, hvis vi tager Lyngbys konkurshold tilbage i foråret 2002 ud af ligningen.

Tipsbladets bud: Her er de om et år
I 1. Division i gang med at vænne sig til livet som fuldtidsprofessionel klub, hvilket ikke er noget nemt arbejde eller noget, der bare automatisk kaster vilde sportslige forbedringer af sig fra første måned.

Det er bestemt muligt, at Hvidovre lige så stille skruer op for forbruget.

Analyse
Det nytter ikke at dunke Hvidovre i hovedet med, at man ikke som Vejle gjorde mere på januars transfermarked.

Det har vist sig, at springet op til konkurrenterne i Superligaen var endnu større, end mange nok havde troet, inklusive undertegnede.

Hvidovre forsøger modigt at spille boldbesiddende og være tro mod en stil, og over tid giver det nok mere mening end at hente fire forsvarsveteraner og så stille sig tilbage og slå kuglen langt til en enlig angriber.

Det havde måske givet flere point i denne sæson, men det var med garanti ikke det, der gjorde Hvidovre til en stærk, fuldtidsprofessionel klub i Danmark.

Nu går Hvidovre over til, at der ikke er jobs ved siden af fodbold.

Det vil tage tid og en masse kræfter og sikkert også fejltagelser, før man nyder den fulde effekt af det store skifte. Man kan bare spørge Hobro, hvor stort et slid det var for snart ti år siden.

I transfer-regi ser det ud til, at Hvidovre 'er det nye Lyngby', der henter spillere i andre københavnske og sjællandske klubber, hvilket egentlig ikke er noget skifte, men måske lidt mere muligt, nu Lyngby har et større budget og derfor kaster nettet bredere ud.

Der er bestemt fine muligheder for Hvidovre i fremtiden, men selvskrevet Superliga-klub bliver man altså ikke de kommende sæsoner, selvom udsigterne er gode.

SE SPILLERBUDGETTERNE FOR ALLE DE ØVRIGE SUPERLIGA-KLUBBER HERUNDER