• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Hylder Brøndby'er: Han minder om Kahlenberg

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

De færreste Brøndby-fans har formentlig glemt Thomas Kahlenbergs bedrifter i den blå-gule trøje og mange savner dem måske endda. Men nu er et nyt talent ved at få sit gennembrud og han har nogle kvaliteter, der minder om Brøndby-legenden ifølge ekspert.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Fra starten af denne sæson har Brøndby IF valgt at hive flere unge Masterclass-talenter op i førsteholdstruppen. Marinus Larsen, Bertram Kvist og Oscar Schwartau skal lære og træne på øverste niveau.

De er ikke garanteret spilletid, men 16-årige Schwartau har fra første fløjt spillet sig til en startplads. Mod AGF blev han Brøndbys yngste debutant nogensinde og igen mod FC Nordsjælland er offensivspilleren med fra start.

I Discoverys fodboldstudie er både Thomas Gravesen og Flemming Povlsen dybt imponeret over den unge mand, og særligt Gravesen ser et stort lys i Oscar Schwartau.

- Jeg drager lige en sammenligning med en her. Jeg spillede sammen med en, der hedder Thomas Kahlenberg i gamle dage og ham her, han minder om ham. Både den måde han spiller på, hans syn for spillet, hans blik for spillet og hvis han kan træde i hans sko, så bliver det jo fantastisk, siger fodboldekspert Thomas Gravesen.

Hans kollega i studiet Flemming Povlsen kan også godt se sammenligningen.

- Hvis man kommer op på den store klinge nu, når nu det er Tour de Frances afslutningsdag, så kan vi godt komme derop. Men rigtig nok det glid som han har med bolden, det er også noget som Kahlenberg havde, blikket for medspillerne samt den tekniske formåen.

I 2005 drog Thomas Kahlenberg fra Brøndby IF på et længere udlandsophold, men i 2013 vendte han retur til den københavnske Vestegn. Der er fortsat lang vej for Oscar Schwartau, der kun lige har smagt på seniorfodbolden.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.