Video : Tipsbladet
Superliga

Hylder fremadstormende Brøndby-talent

Jesper Sørensen og Nicolai Vallys sender pæne ord i retning af Brøndbys unge midtbanemand Noah Nartey, der har vist sig flot frem i opstarten til Superliga-foråret.

PORTUGAL (Tipsbladet): Hvem skal spille ved siden af Daniel Wass på Brøndbys midtbane?

Det er et spørgsmål, der må have givet Jesper Sørensen søvnløse nætter i løbet af efteråret, men nu kan der være en langsigtet løsning på vej - nemlig 18-årige Noah Nartey. 

Den purunge midtbanemand har været en nøglespiller på Brøndbys U19-hold i lang tid, og nu tyder noget på, at han snart kan få sit gennembrud i Superligaen. 

Nartey fik fuld tid i Brøndbys træningskamp mod Real Salt Lake i Portugal i går, lørdag, og det er der en årsag til, fortæller cheftræner Jesper Sørensen til Tipsbadet.

- Når Noah står derinde, er det fordi, han har gjort det rigtig godt. Han har et stort potentiale, og han er en spiller med højt topniveau og et højt loft. Han har gjort det godt i opstarten. Han startede lidt passivt, men spillede sig rigtig godt ind efter det, og jeg var rigtig godt tilfreds med det, jeg så fra Noah.

- Vi kan se i dag, at han kan sagtens spille ind i den kontekst, der er i sådan et hold her og gør det fint, så det er der, han står, lyder det efter kampen, som Brøndby i øvrigt vandt med 2-1.

"Jeg tænker, I kommer til at se mere til ham"
Jesper Sørensen er ikke den eneste, der har bidt mærke i de lovende takter fra Noah Nartey. 

Brøndby-stjernen Nicolai Vallys har også et godt øje til den unge midtbanemotor, der er lillebror til Stuttgarts Nikolas Nartey.

- Han har været god i opstarten og har spillet nogle gode træningskampe. Er han 17 år eller sådan noget? Det er meget imponerende, at det ser så naturligt ud for ham at gå ind og spille med os. Jeg tænker, I kommer til at se mere til ham, fortæller Vallys.

Hvordan tager man sig af dem, når man er en etableret spiller i Superligaen?

- De er vilde nok de unge. De klarer sig selv ret godt. Man forsøger at hjælpe dem, hvis man kan se, de har brug for det. Ellers er det imponerende, hvordan de er gået ind og har taget fat i bolden til træning og til kampe og viser sig frem, fortæller Brøndby-profilen. 

Noah Nartey har endnu til gode at få sin officielle debut for Brøndbys førstehold. Den 18-årige midtbanespiller har dog været velspillende på U19-holdet, hvor han har leveret 14 mål i 39 kampe.