Video : Tipsbladet
Superliga

Hylder Osorio: Ikke for sjov FCM betalte 40 mio

Det begynder at gå stærkt for FC Midtjyllands Darío Osorio.

IKAST(Tipsbladet): Efter rekord-transferen til FC Midtjylland fra Universidad De Chile tilbragte Darío Osorio i perioder lige så meget tid i fly og hjemlandet, som han gjorde hos sin nye arbejdsgiver.

Der er omtrent 12.500 kilometer mellem Herning og Chiles hovedstad Santiago, og med landsholdssamlinger, en Copa América forude til juni i USA og tilvænningen til et nyt land på et nyt kontinent har Darío Osorio haft rigeligt at se til.

Osorio blev tilmed ikke blot FC Midtjyllands men Superligaens, ja hele Skandinaviens, dyreste teenager nogensinde med en pris tæt på 40 millioner kroner, hvilket såmænd også skubber den unge chilener helt op i eliten i Superligaen blandt turneringens dyreste køb overhovedet.

Det skruer forventningerne i vejret, også internt i FC Midtjylland, og cheftræner Thomas Thomasberg er glad for at se den unge spillers præstationer og den måde, han har gået til opgaven.

- Det var ikke for sjov, at vi betalte en forholdsvis stor transfer for ham. Han var en spiller, som vi kunne se havde potentialet til at rykke sig endnu mere, siger Thomas Thomasberg til Tipsbladet.

- Jeg er rigtig glad og stolt over at se hans udvikling. Måske er det ikke rigtigt at kalde det en chance, vi tog, men vi kan i hvert fald konstatere, at det var mange penge, vi brændte af. Den udvikling skal han have den største del af kreditten for.

- Det har ikke været de nemmeste forudsætninger, når han har skullet lære engelsk, hvilket går bedre og bedre, og med alle de rejser, han har været på med landsholdet. Han har gennemgået en vanvittig udvikling, når vi ser på hans spil i de første kampe og så i den seneste tid.

- Hans arbejdsindsats, hans udtryk på banen, hans viden om fodbold og arbejde med at forstå den kultur, han er kommet i. Der er jeg imponeret over, at han som så ung en spiller og person har udviklet sig så meget og så hurtigt, som han har, siger Thomas Thomasberg.

Den nu 20-årige chilener er stadig ved at vænne sig til rollen i FCM's 4-4-2, hvor han ofte skal trække ind fra kanten, og andre gange blive ude ved kridtstregen.

Men udviklingen går den rette vej, og med hastige skridt, vurderer Thomas Thomasberg.

- Han er en type, der gerne vil lære. Han er ikke det mest højtråbende menneske, han går lidt stille med dørene. Men når han så siger i forbindelse med en nylig tur med landsholdet hjemme i Sydamerika, at han har nemt ved at vænne sig til deres nye landstræner i Chile, fordi han kan genkende presspillet og mønstrene fra sin klub, så fortæller det mig, hvor meget han har rykket sig.

- Der sidder et godt hoved på ham, og det imponerer mig, hvordan han kan omsætte teori og alle de her indtryk i praksis inde på banen. Hans fart, hans afleveringshårdhed, hans spark, alt det var fuldstændig tydeligt, allerede før han kom. At han så kan sætte det sammen i en ny liga, hvor Superligaen absolut ikke er den nemmeste liga at komme ind, det er imponerende, siger Thomas Thomasberg.

Darío Osorio har med målet i 1. halvleg mod FC København scoret syv mål i 17 ligakampe og medvirket til adskillige scoringer for holdkammeraterne.