Video : Tipsbladet
Superliga

Hyldet for genialitet: Jeg skal trykke på knappen

Marko Divkovic var helt ude i kulden i Brøndby IF for et år siden, men i sommer fandt Jesper Sørensen en ny position til kroaten, der nu er blevet en nøglespiller hos de blå-gule.

BRØNDBY (Tipsbladet): "Det er sæsonens trænergenialitet - det er der ingen tvivl om."

Kenneth Emil Petersen var oppe på den helt store klinge, da Viaplay-eksperten tidligere på sæsonen analyserede Brøndbys omskoling af Marko Divkovic fra angriber til venstre wingback. 

Jesper Sørensen vil dog ikke selv tage al æren for beslutningen om at omskole Divkovic, omend cheftræneren i sidste ende var den, der besluttede at afprøve eksperimentet i kamp. 

- Det er klart, at det er sådan noget, som vi taler om og prøver lidt af. Og til sidst er det jo klart, at jeg skal trykke på knappen i forhold til at få det prøvet (i kamp, red.). Men det var noget, som vi havde talt om inde på trænerkontoret, fordi vi syntes at Marko havde så gode kvaliteter, som vi aldrig rigtigt fik set i fuld flor.

- Vi tænkte, om de kvaliteter så måske kunne bruges på en anden position. Og der var mange, der var med i den proces, siger Jesper Sørensen. 

Det helt korte svar er jo, at jeg syntes, at Marko var en hurtig spiller, der ikke fik helt nok ud af sin fart, da han spillede som højre wing.

Jesper Sørensen
Cheftræner, Brøndby IF

Synes du også selv, at det var en genialitet?

- Jeg ved ikke, om det var en genialitet. Det var i hvert fald godt. Som fodboldtræner kan det godt være svært at se med friske øjne på noget, som man har set på længe. Sådan kan det være for os alle sammen. Nogle gange må man lige prøve at ryste hovedet lidt.

- Hvis der er en spiller, som træner godt hver evig eneste dag og viser kvaliteter, men har svært ved at få det frem på sin position, så må man jo se, om man kan få de kvaliteter frem et andet sted. Det helt korte svar er jo, at jeg syntes, at Marko var en hurtig spiller, der ikke fik helt nok ud af sin fart, da han spillede som højre wing.

- Det, vi talte om, var, at hver gang han brød igennem på ydersiden, stoppede han op og lagde den tilbage til sin venstre fod. Så vi tænkte, om vi kunne omskole ham fra at være en målscorer til at være en spiller, der kunne være i oplæggerens rolle.

I forårssæsonen i sidste sæson spillede Marko Divkovic sammenlagt 13 minutters Superliga-fodbold. I denne sæson har den 24-årige kroat indtil nu spillet fra start i 12 Superliga-kampe.