• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

I chok over Brøndby-fans: Aldrig set i Tyskland

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der var smæk på, da Brøndby og FC København tørnede sammen søndag, og særligt én ting satte et stærkt indtryk hos en engelsk journalist, som var rejst til Danmark bare for at se den kamp.

Af Jacob Quvang

Der findes ikke større danske klubkampe, end når Brøndby og FC København tørner sammen i Superligaen.

Begge hold har de mest larmende fans herhjemme, så der er garanti for en intenst stemning - både på og udenfor banen. Dette derby er kendt ude i fodboldlandskabet, og det var da også derfor, at Sebastian Stafford-Bloor var rejst til Danmark i sidste uge. 

Han arbejder som journalist hos det anerkendte internationale medie The Athletic, som laver en serie om rivaliseringer verden over, og det bragte altså Stafford-Bloor til Danmark.

Efter kampen fangede Tipsbladet ham over telefonen for at høre om hans oplevelse af det ypperste, som den danske fanscene kan diske op med, og han var decideret imponeret. 

- Det var meget interessant, lyder hans første indskydelse. 

- Atmosfæren var stærk. Jeg lærte om nogle af de ting, der sker med Brøndbys ejere og de problemer, der er med flerklubsejerskaber, så jeg forstår, at der er nogle elementer af det på stadion. Men det var et godt miljø, og det var en god fodboldkamp.

Han er meget interesseret i skandinavisk fankultur, som minder meget om den, der findes i Tyskland. Det er også det land, han er bosat i, så er der en, som kan sammenligne, så er det ham. 

Han kan melde, at han i søndags oplevede noget, som han aldrig har oplevet i Tyskland før. For at få den fulde oplevelse med ankom han på stadion to timer før kampstart, og hvad der mødte ham her, har siden sat sig fast.

- Det var interessant, for jeg ankom meget tidligt, fordi jeg gerne bruge så meget tid på stadion som muligt, og hele Sydsiden var fyldt, griner han og fortsætter:

- Det har jeg aldrig set i Tyskland. 

Det var dog ikke kun det, der skete på stadion, som gjorde et stort indtryk på ham. Fredag tog han turen ud på FC Københavns træningsanlæg - 10'eren - for at opleve noget så usædvanligt som en åben træning, hvor man som civil bare kan vade ind på træningsanlægget fra gaden af og se spillerne træne.

- Jeg bor i Tyskland nu, men jeg voksede op i England og har brugt størstedelen af min tid som journalist i engelsk fodbold, så idéen om bare at tage ud og se et træningspas var virkelig interessant.

Man kan høre overraskelsen over, at det var muligt, i hans stemme, for det er mission impossible i de to lande, han kender indgående - særligt i England.

- Det er et problem med engelsk fodbold, og engelsk fodbold har den opfattelse, at det hele tiden skal være hemmelighedsfuldt. De stoler ikke på folk. I Tyskland er folk mere velkomne – også journalister.  Her vil de hjælpe dig, hvis du vil lave en historie om noget, siger han. Han peger dog på, at det i de senere år er blevet mere lukket. 

Sådan er det ikke i Danmark, og det vil Sebastian Stafford-Bloor huske. Det og Brøndbys larmende tilhængere lang tid før kampstart.