• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

- I FC København havde han kostet 90 millioner

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AaB-bossen giver en opsang til norske klubber, efter at han ser store forskelle på dansk og norsk fodbold.

Af Victor Risager

Inge Andre Olsen har været sportsdirektør i AaB i lidt over halvandet år, og forinden tilbragte nordmanden næsten et årti i samme rolle hos Stabæk i hjemlandet. Nu langer han kraftigt ud efter de norske klubber i et interview med Nettavisen.

Først og fremmest påpeger Inge Andre Olsen, at der er væsentlige forskelle på dansk og norsk fodbold, når det kommer til salg af talenter til udlandet.

Specifikt fremhæves en sag med Stabæk, der i sommer solgte 16-årige Antonio Nusa til Club Brugge for “blot” 25 millioner kroner, selvom han trods sin unge alder havde erfaring fra førsteholdet.

- Norske klubber skal være hårdere og mere bevidste om, hvad de vil have for deres spillere, og ikke give slip på talenter for småpenge, siger Inge Andre Olsen til Nettavisen.

- I FC København havde Nusa kostet 90 millioner, og ikke 25. Det er en god handel for Stabæk, men hvis en klub var kommet til FCK og tilbudt 25 millioner for et af landets største talenter, havde de bare grinet af dig og sendt dig ud af døren.

AaB-bossen erkender, at der er forskel på Stabæk og FC Københavns situationer, men peger på flere andre eksempler i norsk fodbold, hvor unge spillere er solgt for billigt, og tilføjer:

- Klubber kigger ofte til Norge for at finde unge talenter, i og med at man kan købe dem til billige penge. Der skulle ikke være nogen grund til, at en spansk spiller koster ti gange så meget som en nordmand, hvis kvaliteten af ​​spilleren er den samme. Man skal lade være med at være så naive i norsk fodbold.