Idiotisk: Kostede han virkelig over 20 millioner?

2-2 Patrick Mortensen (80.)
2-3 Charles (90.)

Kampens bedste:
AGF:
Hvis man skal prøve at sætte ord på, hvor god Mikael Anderson er, når han spiller mod FC Midtjylland i forhold til andre modstandere, kan det nok bedst beskrives sådan her:

I Super Mario kan man løbe ind i en stjerne og blive uovervindelig i en periode og smadre alt og alle. For Mikael Anderson er det, som om han har aktiveret en stjerne i de 90 minutter, når han møder FCM.

Søndag var han helt, helt fantastisk mod sin tidligere klub. Det var ham, der vandt et straffespark, som Patrick Mortensen scorede på i første halvleg, og i det hele taget funklede han i opgøret, hvor han driblede rundt om FCM efter behag, havde mange gode afslutninger og strålende indlæg. En forrygende kamp af islændingen, der også burde have fået en assist på en klasseaflevering til Felix Beijmo i anden halvleg.

FC Midtjylland:
Målmand Jonas Lössl fortjener stor ros. Nok var han lidt usikker som sweeper-keeper i første halvleg, men han havde en stribe gode redninger i opgøret, hvor ingen var bedre end den refleksredning, han havde på Patrick Mortensen i anden halvleg.

Kunne intet gøre ved de to straffesparksscoringer. Og så var han sikker i luftspillet. Imponerende kamp af keeperen.

Kampens værste:
Der var nok at vælge imellem efter de første 30 minutter af opgøret, men så fik FC Midtjylland også bedre fat i kampen. Men det var et problem for holdet, at man benyttede Ola Brynhildsen som højre wing back, for han var udspillet på alle leder og kanter i de første 30 minutter.

Det var hård kost for den tidligere Molde-angriber, der var flyttet ned som wing back, og derfor er det en formildende omstændighed. Men god, det var Brynhildsen altså ikke.

Vi må naturligvis også lige nævne Paulinho - det er jo torskedumt at få rødt kort, når man er foran 2-1.

Alligevel går prisen til manden, der skabte mest ravage: Sverrir Ingi Ingason. Han kostede FCM over 20 millioner kroner, men har indtil nu ikke været investeringen værd. I første halvleg begik han et klodset straffespark på Mikael Anderson, og i anden halvleg begik han et klodset straffespark på Nicolai Poulsen. Begge forseelser gav gult kort, og begge forseelser gav mål. Idiotisk lavet af så rutineret en spiller.

Kampens detalje:
Med tre højre backs ude grundet skader og karantæne valgte Thomas Thomasberg at stille op med en trebackkæde i stedet for den sædvanlige firebackkæde i forsvaret. Det var ikke en god beslutning.

Det tog ni minutter, før Mikael Anderson efter en bande med Patrick Mortensen var helt fri bag en tung bagkæde, der stod alt for langt fremme. Og så nedlagde landsmand Sverrir Ingi Ingason ham i feltet: Straffespark og mål af Patrick Mortensen.

Det var en taktisk fejldisposition af Thomas Thomasberg, og Ola Brynhildsen var helt væk som højre wing back over for en sprudlende Mikael Anderson.

Efter 24 minutter af opgøret gik Thomas Thomasberg over til en 4-4-2 - det var omvendt en god beslutning, for FCM fik stoppet blødningen, og godt 25 minutter senere var man foran med 2-1.