Video : Tipsbladet
Superliga

Største regning siden de var største FCK-trussel

SPILLERBUDGETTER: OB skruer op for forbruget og er en klar sekser på budget-ranglisten i Superligaen. Nu skal fynboerne have effekt af investeringerne.

Hvad har Odense Boldklub til spillerkøb og lønninger i den nye sæson?

Som noget tidligere på sommeren ser vi her nærmere på budgetterne i de 12 klubber i den nye Superliga-sæson, efter transfervinduet er lukket.

I dag er turen kommet til OB, der med AaB's nedrykning til 1. Division ligger en sikker sekser på budget-ranglisten og dermed har de finansielle rammer til endelig at undgå en tur i nedrykningsslutspillet.

Odense Boldklub
Anslået spillerbudget i 2023/24: 55
Transfervinduet sommeren 2023
Køb: 9,7
Salg: 84
Dyreste nye spiller: Sven Köhler fra VfL Osnabrück
Seneste årsregnskab
Personaleudgifter: 62,8
Afskrivninger transfers: 7,9
Årsresultat: -4,4

Alle tal er angivet i millioner kroner.

Her er de om et år
OB har nu lavet førsteholdstruppen markant om under Björn Wesströms ledelse, og det er begrænset, hvor meget mere fynboerne kan og vil skrue op uden sportslig succes.

Analyse
Det var en ganske enestående sommer efter OB-standarder: Om det var en god af slagsen ved vi til gengæld ikke endnu.

OB solgte Yankuba Minteh i en transfer, der aldrig er set magen til på Fyn, og det gav Björn Wesström og hans stab råd til en række spillere, den fynske klub måske ellers ikke havde råd til.

Tyske Sven Köhler og britiske Tyler Burey er to solide navne, der skal give OB et solidt, sportsligt niveau i denne sæson og hjælpe holdet tilbage til Top 6 for kun anden gang, siden man for over ti år siden var klubben, der kunne udfordre FC København.

Og apropos den æra – OB har ikke brugt så mange penge siden, som man gør nu.

Stort Minteh-salg og gode penge for Sabbi og Mads Frøkjær fritager ikke OB fra, at det bare pinedød skal være i denne sæson, man kommer i Top 6, og indkøbene og kontrakterne er derefter.