Superliga Oliver Okstrøm

Ikke den nye dreng i klassen mere: Det gør VFF nu

Foto: Getty Images

Viborg kan godt se, at det i den seneste sæson ikke vil være nok i den nye.

Af Oliver Okstrøm

Viborg gjorde i sidste sæson et stort stykke arbejde, som endte med, at de vandt playoff-kampen om den sidste plads i Conference League. Det betyder dog ikke, at de grønne midtjyder kan tage den med ro. Tværtimod.

Det fortæller VFF-cheftræner Jacob Friis i et interview med Viborg Stifts Folkeblad.

Her peger han på, at modstanderne også rykker sig, og at Viborg ikke længere er den nye dreng i klassen, og derfor skal de nu i endnu højere grad løfte sig. 

- Vi skal hele tiden forbedre os. Vi kan ikke tro, at det fra sidste sæson er nok i den nye. Og det er et stort krav, at vi skal blive bedre til stort set alt. Men det er kravet. Og vi kan kun blive bedre via vores træninger, hvor vi skal gøre os umage - både som trænere og spillere, siger han og fortsætter:

- Og det er kun det, som vi kan gøre noget ved. For vi kan jo ikke ændre på, at andre klubber måske investerer flere penge i spillere. Vi skal være gode til det, som vi gør her, lyder det fra Viborg-træneren.

Jacob Friis kan endvidere bemærke, at man i sidste sæson var blandt de bedste hold til at komme til afslutninger - og nu handler det om, at de skal have mere ud af alle de chancer, som de kommer til.

Det er nu ikke kun dét, som der arbejdes på. Det gælder også, hvordan man modstår presset fra modstanderne, og hvordan de selv skal presse uden bold.

I Viborg er der desuden en back, som ikke fortsætter i klubben og skifter til asiatisk fodbold. Læs mere om det her.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.