Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Ikke i tvivl: Jeg vil forlænge med FCK

Den mangeårige FC København-spiller Peter Ankersen er klar på at forlænge sin aftale med "løverne", siger han i et interview med Tipsbladet.

Tipsbladet på Frederiksberg. 

Han har spillet mere end 250 kampe for FC København og været med til at vinde fem danske mesterskaber og fire pokaltitler, så der er ingen tvivl om, at Peter Ankersen er mere end en parentes i “løvernes” historie. Måske lakker højrebackens tid i hovedstadsklubben dog mod enden.

Til sommer udløber den tidligere landsholdsspillers kontrakt med FC København, og allerede fra 1. januar kan han derfor forhandle med andre klubber om et sommerskifte.

Selv er Peter Ankersen klar i mælet om, at han gerne vil forlænge, men dialogen mellem parterne er ikke for alvor sparket i gang.

- Dialog vil jeg ikke kalde det, men det er klart, at jeg er interesseret i at få afklaret min fremtid. Man kan sige, at nu kommer der en vinterpause, hvor jeg går ud fra, at FCK også er begyndt at se frem mod sommerens vindue, og hvordan truppen skal se ud.

- Så må de træffe en beslutning, om det skal være det ene eller det andet. Jeg har ikke lagt skjul på, hvad mine tanker er, og hvad jeg gerne vil, og så er det ligesom op til dem at beslutte, om de vil eller ej, siger Peter Ankersen i et interview med Tipsbladet i kælderen på FC Københavns træningsanlæg.

Og det er at blive i FC København?

- Ja, det har jeg ikke lagt skjul på. Jeg vil gerne blive her, men som sagt er det ikke op til mig. Jeg kan kun påvirke det via mine præstationer på banen, og det taler for sig selv.

Du er 33 år og har formentlig nogle år tilbage på topplan. Kunne du godt tænke dig at forlænge og stoppe karrieren som FC København-spiller?

- Jeg vil sige det sådan, at som tingene er lige nu, er det et ønskescenarie, at jeg kan være her nogle år endnu og så måske stoppe. Men omvendt, så hvis klubben ikke vælger at forlænge med mig, finder jeg et andet sted at spille, lyder det fra Peter Ankersen.

Det er et lukket kapitel
Som sagt har Peter Ankersen nået en masse kampe for FC København, men de seneste to år er tingene ikke gået snorlige. I starten af efteråret 2022 røg han helt ud af truppen i et par kampe, og dengang blev det ikke til meget spilletid i grundspillet.

Denne sæson har budt på mere spilletid, ikke mindst i Champions League, hvor han er startet inde i de seneste tre kampe.

- Jamen altså… Det var jo nogle ting, jeg ikke kunne gøre det store ved, da der var den anden træner (Jess Thorup, red.), der valgte at sætte mig ud. Der valgte jeg bare at tie stille og gøre mine ting og holde mig klar.

- Så kom en ny træner (Jacob Neestrup, red.) og tog mig med ind i truppen, og så skulle jeg bevise mig. Da jeg fik chancen, så greb jeg den, og det har gjort, at jeg er med inde igen nu. Specielt i den her sæson har jeg spillet meget, og det må være fordi træneren kan lide det, han ser.

Er det hårdt at være inde og ude af truppen, som du har været over de seneste år?

- Der er jo ingen tvivl om, at jeg gerne vil spille alle kampene, men når tingene har været, som de har været, er det ikke noget, jeg har dvælet ved. Jeg har ikke sagt, “det var urimeligt” og så videre. I bund og grund ved jeg ikke engang, hvad der var grunden til, at jeg røg ud, og jeg bryder heller ikke mit hoved med det længere. Det er et lukket kapitel, og nu er vi kommet videre. Indtil videre er det heldigvis lykkeligt, siger Peter Ankersen.

I den indeværende sæson har Peter Ankersen spillet 14 kampe for FC København. Han kan komme i aktion igen lørdag, når FCK møder Viborg FF.