Video : Tipsbladet
Superliga

Ingen forklaring fra Thomasberg: Jeg vil væk

Joel Andersson får minimalt med spilletid i FC Midtjylland, og svenskeren har nu tænkt sig at forlade Superligaens tophold efter denne sæson.

FC Midtjylland har i skrivende stund kurs mod Superliga-guldet, men det er ikke alle i Herning-klubben, der er i tophumør. 

Joel Andersson var nemlig slet ikke med i truppen til torsdagens topbrag mod FC København, og i et interview med FotbollDirekt vil FC Midtjylland-svenskeren ikke lægge skjul på, at det skuffer ham. 

- Det er meget frustrerende. Jeg føler, at jeg er i rigtig god form, men op til kampen havde jeg en fornemmelse af, at jeg ikke ville blive udtaget, lyder det fra Joel Andersson.  

Den 27-årige back missede det meste af kalenderåret 2023 med en skade, men har været klar til kamp i de seneste måneder. 

- Skadesperioden var hård. Først vidste de ikke, hvad der var galt, og hvad der forårsagede smerten. Når de fandt ud af det, blev det bedre og bedre. 

- Jeg fik et par kampe før vinterpausen, hvilket var rart. I midten af december fik jeg en helt ny fodskade, der holdt mig ude i to måneder. Siden da har jeg haft det rigtigt godt, og jeg har trænet hårdt, siger Joel Andersson.  

FC Midtjylland-spilleren har ikke fået nogen forklaring fra cheftræner Thomas Thomasberg eller de andre trænere.

- Nej. Trænerne holder sig væk fra mig. Sådan er det, når jeg er ikke med i truppen. Så holder de sig væk og ønsker ikke at tale, siger Joel Andersson. 

Den manglende forklaring gør selvsagt ondt, erkender svenskeren. 

- Det er meget frustrerende, som sagt. Jeg føler, at jeg er i rigtig god form, så det er hårdt, at man ikke får chancen for at være med. Jeg har været i klubben længe, så de ved, hvad jeg kan, men træneren er ikke interesseret, kan man vel sige, siger Joel Andersson. 

Joel Andersson har snart været i FC Midtjylland i seks år, men til sommer er det sandsynligvis slut. 

- Jeg føler, at tiden er kommet til at tage væk. Jeg har gjort mit. Hvis jeg ikke engang får lov til at være med i truppen, så er der ingen grund til at blive. Jeg er 27 år og jeg kender mine kvaliteter, siger Joel Andersson og fortsætter: 

- Det vigtigste for mig nu er at finde fodboldglæden igen. I de seneste måneder har jeg skullet træne på forkerte positioner. Jeg har spillet træningskampe og reserveholdskampe på den forkerte position. Jeg har ikke fået muligheden for at vise mig frem på den rigtige position. 

Joel Andersson har spillet 128 Superliga-kampe for FC Midtjylland siden skiftet fra BK Häcken i 2018.