Højbjerg og co. nedlagde Norwich i chancerig affære

Southampton og Pierre-Emile Højbjerg er så godt som sikre på overlevelse efter en rutineret afklapsning af Norwich på udebane.

Den nyligt afsatte Southampton-anfører, Pierre-Emile Højbjerg, stod overfor den tidligere Brøndby-angriber, Teemu Pukki, i aftenens tidlige Premier League-kamp mellem Norwich og Southampton på Carrow Road.

Både Norwich og Southampton befinder sig i ligaens nederste halvdel, og derfor var der vigtige point på spil.

Niveauforskellen var allerede til at se i første halvleg, hvor Southampton ad flere omgange kreerede gode muligheder for et føringsmål, men Tim Krul afviste flot. De første 45 minutter forløb uden mål.

Kort inde i anden halvleg var gæsternes Danny Ings dog klar med en stensikker afslutning. Med en tunnel på Jamal Lewis, afleverede Stuart Armstrong bolden til den engelske angriber, der altså klinisk kunne sende bolden i nettet. Dermed var The Saints foran.

Fem minutter efter var Armstrong igen på pletten. Denne gang dog ikke i assistrollen, men med et mål. Igennem benene på Norwich’ Timm Klose, kunne den skotske midtbanespiller placere en intelligent afslutning og fordoble føringen efter passivt forsvarsspil af The Canaries.

Den tidligere Norwich-spiller, Nathan Redmond, kunne afdrible en passiv Ben Godfrey og dermed sætte sømmet i kisten. Southampton på 3-0 efter 78 minutters spil.

Ralph Hasenhüttl viste storsind og gav debut til Nathan Tella, som kom ind i stedet for målscoreren til 1-0, Danny Ings.

Flere mål blev det ikke til, i en kamp, hvor Norwich-mandskabet må være alt andet end tilfredse med indsatserne. Southampton kan ånde lettede op, inden torsdagens hjemmekamp mod Arsenal.

Med 38 point efter sejren, er Southampton dermed så godt som sikre på overlevelse i Premier League, hvor man en tommelfingerregel hedder, at 40 point er nok.

Norwich derimod er placeret som rækkens absolutte bundhold og er dermed pisket til sejr i næste kamp mod Everton.