Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand forudser bøvl: Det skal vi alle forstå

Det kommer til at tage to minutter at italesætte skuffelsen ved VM i Qatar, når landsholdet møder ind mandag.

VM i Qatar endte som lidt af en fadæse for Danmarks fodboldlandshold.

Men når landsholdsstjernerne i næste uge møder ind og starter på en frisk frem mod to EM-kvalifikationskampe mod Finland og Kasakhstan, så bliver der ikke brugt meget tid på at tale nedturen igennem.

- Det tager to minutter. Der er fuldt fokus på opgaven, siger landstræner Kasper Hjulmand.

Danmark spillede ved VM uafgjort med Tunesien i den første kamp og tabte siden til Frankrig og Australien og røg ud med et brag.

Men landstræneren er overbevist om, at spillerne har lagt den dybt skuffende oplevelse i ørkenstaten bag sig, før det går løs igen.

- Vi har snakket om det. Den følelse, vi sad med dernede, skal vi bruge som brændstof. Vi skal ikke begynde at dvæle ved det og komme med lange forklaringer og sidde i rundkreds, siger Kasper Hjulmand.

Han peger på, at man også brugte EM i 2021 som brændstof. Her var oplevelsen af en mere positiv karakter.

Danmark snusede til finalen ved at nå semifinalen mod England på Wembley, og det momentum blev ført over i den efterfølgende VM-kvalifikation, mener Kasper Hjulmand.

- Det gav smag på mere. På samme måde skal den her situation bruges. Når man sidder med den følelse, vi havde der (efter VM i Qatar, red.), er det svært ikke at have en kamp lige om lidt.

- Nu har vi en kamp lige om lidt, og så skal vi give den gas.

- Vi har seks dage til at eksekvere to vigtige kvalifikationskampe, så vi kan ikke dvæle ved fortiden. Det kræver ekstremt meget nærvær og fokus på det, vi har foran os, så ethvert sekund, vi har sammen, kommer til at handle om kampene, siger Kasper Hjulmand.

Danmark åbner EM-kvalifikationen hjemme i Parken mod Finland 23. marts. Tre dage senere venter Kasakhstan på udebane.

Foruden de to nationer, der venter i denne omgang, skal Danmark møde Slovenien, Nordirland og San Marino.

- Vi påtager os favoritværdigheden i gruppen, men vi skal alle forstå, at det bliver en anden type kampe end i de seneste år. Det kan blive bøvlet. Det er op til os at skabe det tempo, der skal være i spillet.

- Vi er dybt opsatte på at starte med fynd og klem og vise, at vi er her endnu, og vi skal give tilbage på den støtte, vi kan mærke, vi får, siger Kasper Hjulmand.

De to bedste hold i gruppen går videre til EM i Tyskland i 2024.

ritzau/