• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Instans slår fast: Viktor Fischers hilsen til OB-fans var uhensigtsmæssig

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Viktor Fischer kan have medvirket til at gruppen af OB-fans, der kom med homofobiske tilråb, voksede sig større, slår Fodboldens Disciplinærinstans fast

Af Torsten Kjems Hansen

Lang de fleste danske fodbold-fans har set klippet, hvor FC København-stjernen Viktor Fischer med et stort smil på vinker og fingerkysser ned mod OB's fans efter, at FC Købehavn har vundet søndagens Superliga-kamp med 1-0.

Årsagen var, at FCK-spilleren undervejs i kampen var blevet mødt med homofobiske tilråb fra en mindre gruppe OB-fans - hvilket siden har været yderst omtalt i masser af danske medier og har ført til ekstra opmærksomhed på homofobi i dansk fodbold.
Men netop FCK-spillerens gestikuleren og "spil" med hjemmeholdets fans i søndagens Superliga-opgør fremhæves i gennemgangen af Fodboldens Disciplinærinstans, der netop har tildelt OB en bøde på 25.000 kroner på grund af fansenes ytringer. 

Læs også: OB og Brøndby får bøder for homofobiske tilråb

I sagens redegørelse fremgår det, at Viktor Fischer fra en gruppe OB-fans undervejs i kampen havde modtaget homofobiske tilråb. Og da FC København efter 77 minutters spil scorede kampens eneste mål foran netop afsnittet med OB's mest inkarnerede fans, gestikulerede Viktor Fischer ekstra kraftigt i retning af tribunen, hvorfra tilråbene var kommet. 

En gestikuleren som Fodboldens Disciplinærinstans finder uhensigtsmæssig, da den kan have provokeret i en grad, der kan have resulteret i, at flere OB-fans fandt samme i den homofobiske svada mod FCK-spilleren. 

Læs også: Efter bøde: Dommerteam hørte ikke Brøndby-fans' homofobiske sang

I instansens bemærkninger fremgår det:

- Fodboldens Disciplinærinstans bemærker vedrørende sanktionsfastsættelsen, at der i OB’s tilfælde er tale om et førstegangstilfælde af sager af den pågældende karakter samt at FC København-spilleren Viktor Fischer med sin gestikuleren mod OB’s fans umiddelbart efter FC Københavns scoring på en uhensigtsmæssig måde kan have medvirket til at eskalere sagens omfang.

I redegørelsen fra OB fremgår det, at de homofobiske tilråb startede fra en gruppe på 4-6 ikke identificerede personer, men at gruppen efter FCK-scoringen og Viktor Fischers gestikuleren voksede til en gruppe på 20-25 personer. 

OB har i klubbens redegørelse erkendt, at råbene fandt sted og at klubben tager skarp afstand fra episoderne. Desuden kommer klubben fremadrettet til at opruste på kontrollen af, hvordan fansene opfører sig til både hjemme- og udekampe.

Læs hele kendelsen her