Video : Tipsbladet
Superliga

Isak Bergmann Johannesson: Det hele eksploderede!

Isak Bergmann Johannesson besluttede sig for at svære ærligt i et interview - og så gik det ellers amok!

FC København har sagt farvel til Isak Bergmann Johannesson, der er blevet udlejet til 2. Bundesliga-klubben Fortuna Düsseldorf. Islændingen fik aldrig noget stort gennembrud i FCK, hvor han ofte tumlede med manglende spilletid. Desuden blev han - ifølge ham selv - ikke brugt nok på sin favoritposition som midtbanespiller.

I starten af juni flød bægeret over for den ellers meget gemytlige islænding, der i et interview med et medie i hjemlandet fastslog, at han følte sig uretfærdigt behandlet af FCK.

Interviewet vakte en del opsigt - ikke mindst i Danmark - og det noterede hovedpersonen sig naturligvis også. Han står dog ved, hvad han sagde for godt to måneder siden.

- Jeg skjulte ikke noget og sagde bare tingene præcis, som de var. Gennem alle år har jeg været meget rutinepræget i mine interviews, men i det tilfælde gav jeg udtryk for min ærlige mening, og så gik det ellers løs, siger Isak Bergmann Johannesson til  Morgunblaðið og tilføjer:

- Jeg havde et ønske om at være ærlig og være mig selv. Jeg tror, at folk i bund og grund værdsætter det mest, og det vil jeg fortsætte med. Jeg var aldrig generet af nyhedsdækningen, jeg kunne egentlig bare smile lidt, fordi første gang jeg virkelig sagde, hvad jeg havde på hjerte, eksploderede det hele. Men sådan er fodbolden bare i dag.

Han fastslår, at han har stor respekt for FC København.

- Det var aldrig en stor sag mellem FC København og mig, men det var det så sandelig i medierne. Jeg har altid haft et godt forhold til klubbens ledelse og til Jacob Neestrup. Det eneste, jeg sagde, var, at jeg var utilfreds med mængden af spilletid, og det står jeg ved, lyder det fra den 20-årige islænding.

Isak Bergmann Johannesson kom til FC København fra IFK Norrköping i 2021 for mere end 30 millioner kroner. Det blev til 61 kampe for FC København, med hvem han var med til at vinde to danske mesterskaber og en pokaltitel.

Nu tørner han ud for Fortuna Düsseldorf, og i søndags debuterede han med en assist i 3-1-sejren over FC Illertissen i pokalturneringen.