Video : Tipsbladet
Superliga

Isaksen-afløser? Måske behøver FCM ikke købe ham

Hvem skal afløse Gustav Isaksen, når han flytter til Rom for at spille for Lazio?

Gustav Isaksen er på nippet til at skifte til Serie A-klubben Lazio.

FC Midtjylland vil blande sig i guldkampen i Superligaen og kæmpe sig vej til Conference Leagues gruppespil, efter man overlevede en stor forskrækkelse i Luxembourg i torsdags og nu skal møde Omonia Nicosia i tredje kvalifikationsrunde.

Midtjyderne har penge nok til at købe en dyr, erfaren afløser, men måske findes afløseren allerede i truppen.

Her er fire bud på spillere, der internt kan tage over fra Isaksen, der siden ansættelsen af Thomas Thomasberg i marts 2023 har spillet forward lige omkring og bag en fysisk stor og stærk targetman.

Aral Simsir
Hvis Thomas Thomasberg vil, kan Oliver Sørensen spille venstre midtbane.

Det har ‘Berg’ gjort adskillige gange, at spille med Sørensen som kantspiller på en kompakt midtbane.

Og hvem giver det friheden til at spille i angrebet og være tættere på modstanderne felt med driblinger og skud? Aral Simsir.

Fra at være tæt på at blive solgt i 2022 og på leje uden den vilde succes, er Simsir nu ‘hot property’ i FCM, og han kan snildt være udset til at dække pladsen efter Isaksen.

Marrony
Han har samme profil som kant og forward, som Isaksen har, og FC Midtjylland vil meget gerne have brasilianeren til at slå til, både sportsligt og fordi han var klubbens dyreste køb nogensinde i 2021.

Der skal nu meget til med en spiller, FCM i foråret mægtig gerne ville af med, men når der ikke for alvor er mulige aftagere efter et ineffektivt lejeophold i storklubben Flamengo, kunne forretningen FCM virkelig bruge et Marrony-gennembrud.

Franculino
Den purunge portugiser tror de meget på, og han skal vist ikke tilbage til Portugal, efter han gjorde sig noget upopulær blandt Benficas mange fans.

Seniorfodbold er nyt for teenageren, der er født i Guinea-Bissau, og han kunne være kandidat til et lejeophold, hvis ikke nu så til januar.

Men det er en spiller, scoutsene og Ove Pedersen, der spottede Franculino, tror på, og strategisk vil man med garanti gerne have fut i det portugisiske samarbejde.

Edward Chilufya
Scorede det vitale mål, så man undgik ydmygelsen mod Progres Niederkorn i Conference League.

‘Chili’ har overhovedet ikke været et hit, men kun beslutningerne, hurtigt, blive markant bedre sammen med afslutningerne, er han en af ligaens hurtigste spillere overhovedet.

Næppe sandsynligt, at han ender med at være løsningen, i hvert fald ikke ene mand.

Læs om de sidste detaljer, der mangler at falde på plads i Isaksen-handlen, her.