• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Islænding rykkede til SL-klub: Det var ikke planen

Foto: Anders Kjærbye/Getty Images

Han har et flot cv, og derfor var det også en overraskelse, at islandske Alfred Finnbogason nu spiller for oprykkerne fra Lyngby Boldklub.

Af Kenneth Jensen

Han har klubber som Lokeren, Heerenveen, Sociedad og FC Augsburg på cv'et, og derfor var det også en lille overraskelse, at han sidst i transfervinduet kunne skrive Lyngby Boldklub på cv'et.

Islandske Alfred Finnbogason, der har 62 landskampe, har fået kontrakt hos oprykkerklubben Lyngby Boldklub, der lige nu kæmper for at undgå at rykke ud af rækken igen.

At en aftale faldt på plads i de sidste dage af transfervinduet, fortæller også, at det ikke just var angriberens førstevalg at spille i Danmark eller Lyngby Boldklub.

Og det bekræfter han sådan set også til det islandske medie Fotbolti.net.

- Det var en mærkelig sommer, da jeg for første gang i min karriere var uden kontrakt, og der er ikke rigtigt noget, der forbereder en til sådan noget. Jeg vidste, at jeg skulle være klar til at stå klar for et nyt hold til enhver tid. Jeg var klar 1. juli. Jeg var klar 1. august. Tiden gik, men der kom ikke rigtigt noget. Der blev talt meget, men der skete heller ikke mere.

- Til sidst og mod slutningen af transfervinduet var det første gang, at det blev realistisk for dem (Lyngby Boldklub) at hente mig. Det var ikke oprindeligt planen for dem eller mig, men jeg vidste, at det er et miljø og en træner, jeg kender, og en by, alle islændinge kender. Jeg vidste, at jeg ville være glad og tilfreds der, og til sidst følte jeg, at jeg ville et sted hen, hvor jeg var sikker på, at jeg ville trives.

- Det gør jeg indtil videre, men jeg havde selvfølgelig håbet på flere point, end vi har fået, men vi arbejder hårdt, siger Alfred Finnbogason til Fotbolti.net.

Angriberen og Lyngby Boldklub skrev en etårig aftale, og han og klubben skal forsøge at komme væk fra rækkens sidsteplads. Indtil videre har man blot tre point efter 10 kampe. Der er hele otte op til Brøndby, der er lige over stregen.

Finnbogason har indtil videre spillet tre Superliga-kampe for Lyngby - han har fortsat sin første scoring til gode.