• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Island-kender om OB's nyindkøbte legendesøn: De har vanvittigt gode gener

Foto: Getty Images

OB har hentet Eidur Gudjohnsens søn Sveinn. Han er en del af tredje generation af topspillere fra samme familie, og islandsk journalist forudser, at Gudjohnsen den yngre bliver en stor gevinst for OB.

Af Anders Dehn

Når man er en Gudjohnsen, har man et ry, man skal leve op til. 

Sådan udlægger den islandske journalist Orri Rafn Sigurdarson teksten om OB's seneste rekrut, Sveinn Aron Gudjohnsen. Sigurdarson bor i Danmark og kommenterer kampe på Viaplay, så han kender også Superligaen og dansk fodbold. Her er Gudjohnsen den yngre et ubeskrevet blad, men det er han ikke hjemme i Island.

Dels har han en fortid i den bedste række, dels er han U21-landsholdsspiller, dels er der hans far, Eidur, den største spiller i landets historie. Sigurdarson sammenligner det med, hvordan vi i Danmark ser på familien Schmeichel.

- Jeg kan mærke det i Danmark, når jeg ser Leicester spiller. Hvis Kasper Schmeichel gør én god ting, er han den bedste målmand i verden. Laver han én fejl, som måske ikke engang er en stor fejl, er han den værste og kommer aldrig til at være som Peter Schmeichel. Det er bare sådan, det er, siger Orri Rafn Sigurdarson til tipsbladet.dk.

Sveinn Aron Gudjohnsen, der også er angriber, er heller ikke sluppet for sammenligninger med sin far, men Sigurdarson mener ikke, at far og søn kan sammenlignes én til én.

- De er virkelig forskellige spillere, men hvis man hedder Gudjohnsen, skal man høre: "Du bliver den samme spiller som din far" og den slags. De har næsten samme kropsform, og nogle gange minder det om Eidur Gudjohnsen, når man ser Sveinn spille, men han er en helt anderledes angriber. Han er meget mere stærk i luften, mere en angriber af den gamle skole, siger journalisten.

Læs også:OB lejer Eidur Gudjohnsens søn i Spezia

Sveinn Aron er en del af Gudjohnsen-klanens tredje generation i toppen af islandsk fodbold. Udover far Eidur var farfar Arnór også en af de helt store med tre belgiske mesterskaber i Anderlecht og 73 landskampe. I nummer 65 lod han sig endda udskifte til fordel for sin 17-årige søn.

Derudover spiller Sveinns brødre, Andri Lucas (18) og Daniel Tristan (14), i Real Madrids ungdomsafdeling. For at det ikke skal være løgn, har farfar Arnór faktisk også en søn mere, Arnór Borg Gudjohnsen, som er Eidurs halvbror og altså Sveinns onkel, selv om han er tre år yngre end Sveinn. Han har været på Swanseas akademi og er nu i Fylkir hjemme i Island.

Som Orri Rafn Sigurdarson siger:

- Det er vanvittigt, hvor gode gener de har.

Det seneste halvandet år har Eidur Gudjohnsen været assistenttræner på det islandske U21-landshold, hvor OB's nye angriber spiller. Men selv om onde tunger nok skal hævde, at Sveinn Aron Gudjohnsen kun er på holdet, fordi han er sin fars søn, holder han så rigeligt niveau, mener journalisten Orri Rafn Sigurdarson.

Læs også:Eidur Gudjohnsen lander sit første trænerjob

- Hvis man kender Eidur Gudjohnsen, ved man, at han er en "no bullshit guy". Sveinn får ingen special treatment, siger han.

- Mange tænker måske, at han er der, fordi Eidur er assistenttræner, men han er bare så god, at han fortjener at starte hver kamp. Jeg synes faktisk, det var mærkeligt, at han ikke var udtaget til A-landsholdets kampe mod Belgien og England.

I det hele taget har den islandske journalist stor fidus til Sveinn Aron Gudjohnsen, som OB har lejet hos Serie A-oprykkerne Spezia, og som scorede i den vigtige 1-0-sejr over Sverige i seneste landsholdspause.

- Jeg tror ikke, der er mange forsvarsspillere i Superligaen, måske Sviatchenko og en-to andre, som kan matche ham på den fysiske side. Han er virkelig stærk. OB mangler en spiller, som er god til at holde på bolden og god inde i feltet, siger Orri Rafn Sigurdarson.

- Jeg tror, han er mere end god nok til Superligaen. Jeg tror, han kan blive en af de bedre spillere i OB. Han spiller sit sidste år på U21-landsholdet, og bagefter har han mulighed for at komme op i A-truppen. Men han mangler at spille og score mål. Man er nødt til at imponere landstræneren. Derfor er det en god aftale for Gudjohnsen også.

Sveinn Aron Gudjohnsen kan få sin debut for OB, når holdet får besøg af FC Nordsjælland på søndag. Hans lejeaftale varer i et år.

Læs også:Eidur Gudjohnsens søn skriver under med Real Madrid

Læs også:Eidur Gudjohnsen lægger støvlerne på hylden

Læs også:Officielt: Swansea henter Eidur Gudjohnsens halvbror

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020