AGF i pokal-fiasko: Islænding blev helten

Kristófer Kristinsson scorede begge mål, da Sønderjyske slog AGF efter forlænget spilletid i Aarhus.

I sidste sæson nåede Sønderjyske pokalfinalen, og en gentagelse er inden for rækkevidde for sønderjyderne, der foreløbigt er klar til kvartfinalen i fodboldens landspokalturnering.

Onsdagens ottendedelsfinale blev vundet med 2-0 over AGF på udebane.

Den rodede og kedelige affære sluttede uden mål i den ordinære kamp, men i den forlængede spilletid slog Sønderjyske til ved islandske Kristófer Kristinsson, der tegnede sig for to mål.

En stor skuffelse for AGF, der har fået en elendig start på Superligaen og nu heller ikke kan få oprejsning i pokalturneringen.

Det blev en ganske blodfattig første halvleg i Aarhus, hvor AGF dog var mest i teten offensivt.

Patrick Mortensen fik en tidlig mulighed på hovedstød og blev senere spillet til en god situation af Mustapha Bundu, men Mortensen har svært ved at finde den målfarlighed, som tidligere har kendetegnet ham.

Han blev da også skiftet ud godt midtvejs i anden halvleg.

Bundu har heller ikke været overbevisende siden comebacket i AGF, og han misbrugte en stor chance, da der var afviklet omkring en time.

Sønderjyske havde ikke meget at byde på. I første halvleg forsøgte Jeppe Simonsen sig, men hans afslutning havnede i sidenettet.

Efter pausen var det også småt med hjemmeholdets muligheder. Det ændrede sig dog kort inde i den forlængede spilletid.

Tre minutter inde i denne sendte Mads Albæk en lang bold frem, og da AGF's Yann Bisseck mistimede sit forsøg på at heade bolden væk, fik Kristófer Kristinsson en friløber. Den netop indskiftede islænding udnyttede sikkert til 1-0-føring.

AGF havde svært ved at finde modtræk, og den sidste tro på comebacket svandt yderligere tre minutter inde i forlængelsens anden halvdel.

Efter et hjørnespark dumpede bolden ned foran Kristinsson, der scorede sit andet mål.

Der var ikke mere i AGF, som dermed tabte for anden gang på fire dage. Sønderjyske var tættere på 3-0 til sidst, og AGF-spillerne måtte lægge ører til pibekoncert ved slutfløjt.