Video : Tipsbladet
Superliga

Jacob Friis til Bundesligaen? Gaaei er mega stolt

Anton Gaaei er meget stolt på Jacob Friis' vegne, hvis han som ventet bliver assistenttræner for Jess Thorup i FC Augsburg.

Viborg og Jacob Friis står lige på vippen af en skillevej. 

Fredag kunne klubben melde ud, at man er i konkrete forhandlinger med en klub om et salg af den dygtige cheftræner, og det lader det til at være et spørgsmål om tid, før de to parter kan give hinanden hånden. 

På rygtebørsen var Jacob Friis kædet sammen med Rosenborg, men torsdag kom det så frem i B.T, at Jess Thorup har udset sig Jacob Friis som sin nye assistent i Bundesligaklubben Augsburg, og at klubberne forhandler om ham.

Derfor peger pilen i retning af et tysk skifte, og skulle det gå igennem, så vil det være ekstremt fortjent. Sådan er dommen hos Anton Gaaei, som Tipsbladet har fanget over telefonen, mens han er på vej til træning. 

Han har godt læst nyheden, og han er ellevild på Jacob Friis' vegne.

- Det er mega fortjent. Han har hjulpet mig til her, jeg er i dag, så det har jeg fuld respekt for. Uden jeg ved for meget, tænker jeg også, at Viborg er stolte af at sælge til så stor en adresse igen – hvis det er, det ender med det, det ved jeg ingenting om, skynder han sig lige at slå fast.

Jacob Friis har en stor plads hos Anton Gaaei. Det var under Friis ledelse, at han pludselig eksploderede ind på den danske scene, hvor han etablerede sig som en af Superligaens dygtigste backs. Derfor er Gaaei ikke bange for at sende en byge af rosende ord afsted mod sin tidligere chef. 

- Det er jeg mega stolt af på hans vegne. Ham vil jeg gerne knytte en tak til for at få mig derhen, hvor jeg er i dag.

Ajax-backen er ikke i tvivl om, at Viborg nok skal finde en stærk afløser for Jacob Friis, hvis han som ventet bliver solgt. Tidligere har klubben haft stor succes med at afløse succesrige cheftrænere samt spillere, og Anton Gaaei kan ikke se, hvorfor det skulle ændre sig nu. 

Det kan jeg sgu ikke undgå
Det var i sommer, at Viborg gjorde Anton Gaaei til klubbens dyreste salg nogensinde. Gaaei er nu i gang med at etablere sig i storklubben Ajax, og han er startet på banen og har spillet fuld tid de seneste fire kampe. 

Han kan dog ikke lade være med at følge sin hjerteklub på afstand.

- Det kan jeg sgu ikke undgå. Selvfølgelig er det ikke fedt at se, at det ikke går så godt lige nu, men jeg nyder altid at se dem spille, og jeg savner det også i forhold til fansene og drengene engang imellem. Men jeg tænker også, at de synes, det er fedt for mig at være her.

Viborg er inden denne spillerunde placeret på niendepladsen i Superligaen, så der har været noget længere mellem snapsene i denne sæson end i de to foregående yderst succesrige sæsoner.

Han skriver stadig med nogle af sine tidligere holdkammerater engang imellem, men ikke så meget som det kunne være.

- Jeg må indrømme, at der ikke har været så meget på det seneste. Jeg har ikke haft så meget overskud. 

Det håber han, at han får mere af efter nytår. Inden da kan han og resten af fodbolddanmark vente spændt på at se, hvordan Jacob Friis' fremtid udvikler sig. 

Disclaimer: Tipsbladet og Viborg FF