Video : Tipsbladet
Superliga

Jacob Neestrup er hamrende træt af transferrygter

FC Københavns cheftræner Jacob Neestrup afleverer tirsdag en bredside mod de transferglade medier - herunder Tipsbladet.

Tipsbladet i Parken

Med præcis en måned tilbage af transfervinduet har Jacob Neestrup fået nok.

FC København-træneren er træt af transferrygter og ikke mindst de medier, der bringer dem flittigt - herunder Tipsbladet. Det gjorde han klart tirsdag middag i Parken, hvor FCK-spillerne havde sidste træning inden morgendagens Champions League-kvalifikationskamp mod Breidablik. 

- Transfervinduet forstyrrer mig ikke. Det eneste, der forstyrrer mig, er alle de spillere, vi bliver sat i forbindelse med. Altså, noget af det er så langt fra sandheden, at det kan være forstyrrende at skulle svare på de spørgsmål, siger Jacob Neestrup og tilføjer:

- Nogle medier bringer helt ukritisk noget videre. Du kan tage ham der Adrian Sut, som vi blev kædet sammen med et halvt år i træk af Tipsbladet. Jeg aner ikke, hvem spilleren er. Det er det eneste, der forstyrrer. 

FCK-træneren nævner altså specifikt Tipsbladet, og Allan Olsen, der er ansvarshavende chefredaktør på nærværende medie, er enig i, at transferhistorier er noget, man skal træde varsomt med. Hvad Tipsbladet også gør efter hans opfattelse.

-  Transfervinduet er - som Jacob Neestrup sikkert også ved - en jungle, hvor navne på spillere, beløb, klubber flyver rundt som en flipperkugle. Vores opgave er at sortere og udvælge det vigtige og rigtige - og selvfølgelig få undersøgt de mange rygter. Der er mange historier, vi forkaster med det samme, men når vi fortæller om en interesse for en spiller, så er det jo langt fra sikkert, at det nogensinde bliver til en handel.

- Sådan er transfervinduets liv - og ja, så vil der af og til være historier, hvor en såkaldt interesse bliver overvurderet fra vores side, men vi gør det bedste, vi overhovedet kan for at tage alle de nødvendige forbehold, siger Allan Olsen.

Mangel på respekt for Jordan Larsson
Jacob Neestrup har heldigvis meget andet at tænke på end transferhistorier i øjeblikket, hvor FC København spiller noget nær hver tredje dag. Onsdag gælder det som nævnt Breidablik, som de danske mestre besejrede 2-0 på Island i sidste uge.

Dermed bør FC København snige sig sikkert videre onsdag aften, men Neestrup har stor respekt for den islandske mesterklub.

- Det er et hold, som er en kombination af Silkeborg og FC Nordsjælland. Det er et godt spillende hold, som har gode positioner, der kan drille alle modstandere. De har masser af fart på begge sider, og jeg synes, de har klare forcer i deres offensive spil, hvor de også drillede os et par enkelte gange i den første kamp - særligt i anden halvleg. 

Hvor skal I forbedre jer spillemæssigt i forhold til den start, I har fået på sæsonen?

- Jeg synes, vi giver for mange chancer væk. Vi skal have barberet de dumme fejl væk hurtigst muligt.

Er det noget, der kan trænes væk?

- Alt kan trænes væk. Jeg tror ikke på held eller uheld. 

Er det vigtigt for dig at få brugt hele truppen i den her periode med mange kampe?

- Der er ikke noget mål om, at alle skal i spil. Der er heller ikke noget mål om, at alle ikke skal. Vi stiller det hold, som vi mener giver os de bedste forudsætninger på dagen. Der vil blive roteret undervejs, men det er med udgangspunkt i, at vi skal have de bedste forudsætninger for at vinde. 

Er Andreas Cornelius med i truppen mod Breidablik?

- Det får vi se.

Du har tidligere udtrykt bekymring for Cornelius...

- Nej, nej, nej. Jeg forstår seriøst ikke, hvorfor I bliver ved med at spørge til ham. Det er også mangel på respekt over for Jordan Larsson, der har scoret otte mål på otte uger. Jeg er ikke bekymret på FC Københavns vegne, for vi har vist, at vi kan spille uden Andreas, som vi også kan spille uden mange andre.

- Jeg er selvfølgelig bekymret på hans vegne over, at han er skadet, som jeg også var bekymret på Zecas vegne og Boilesens vegne. Jeg ønsker det bedste for mine spillere. Jeg blev spurgt til Andreas Cornelius, og så svarede jeg på det. Og så blev det slået op til, at jeg havde store bekymringer, og det har jeg ikke - slet ikke på FCK's vegne, slutter Jacob Neestrup.

Der er kickoff mellem FC København og Breidablik onsdag klokken 20.00. Det er sæsonens første hjemmekamp for de danske mestre.