Video : Tipsbladet
Superliga

Jagter ny VFF-træner: Vi har tæt kontakt med ham

Skal det være Jakob Poulsen? Eller vil man ansætte en anden cheftræner? Mads Agesen, der er sportschef i Viborg FF, fortæller her om processen med at ansætte en ny træner.

Jakob Poulsen indledte sit virke som midlertidig cheftræner med at vinde 2-1 hjemme over Silkeborg IF, og den tidligere landsholdsspiller får som minimum yderligere tre kampe til at overbevise ledelsen i Viborg FF om, at han er manden, der skal have jobbet som cheftræner på den lange bane.

Viborg FF har netop meldt ud, at man har solgt træner Jacob Friis, der i stedet er ny assistenttræner i tyske Augsburg, hvor han skal arbejde sammen med Jess Thorup.

Dermed er jagten altså sat ind på en ny cheftræner, og ifølge Mads Agesen, sportschef i klubben, er man ikke langt i den søgen.

- I forhold til processen er det i dag offentliggjort, at Jacob Friis tiltræder i Augsburg. Nu starter vores grundigere proces med at ansætte en cheftræner, og vores fokus er på at være på plads med det efter jul. Indtil videre overtager Jakob (Poulsen, red.) jobbet i de sidste tre kampe, siger Mads Agesen til Tipsbladet.

Og hvad kigger Viborg FF så efter?

Mads Agesen vil ikke fortælle, om man kigger udelukkende mod danske kandidater, eller om man kigger mod udlandet også. 

Sikkert er det dog, at man har en klar måde at gøre tingene på i Viborg FF.

- Vi går jo meget op i faglighed, dedikation, og at man er kompetent. Vi vil gerne udvikle mennesker. Vi tager folk ind, udvikler dem, så de også får en mulighed et andet sted, siger Mads Agesen.

Jakob Poulsen er naturligvis den oplagte afløser, da han har et godt navn i dansk fodbold og er vellidt i Viborg FF, hvor han har været en god assistent for Jacob Friis.

- Det er klart, at han er et emne. Jakob har jo også et stort ønske og en ambition om at blive cheftræner på et tidspunkt. Vi er glade for, at han er ansat i Viborg, og vi så mod Silkeborg et udtryk, der var lovende. Så det er klart, at vi er i tæt kontakt med ham, siger sportschefen og uddyber, hvad han så mod Silkeborg i søndags:

- Højt presspil og mod. Både Friis og Poulsen er folk, der gerne vil have, at vi er modige og gode på bolden. Det vil vi gerne bygge op om og have nogle af de tanker på holdet.

Viborg kan se tilbage på en tid, hvor man har solgt flere cheftrænere, en sportschef i Jesper Fredberg og også spillere til rekordbeløb.

Men hvad siger Agesen til spørgsmålet, om det er i Viborgs interesse at komme af med Friis, nu resultaterne er dårligere end sidste sæson. Er det et dumt spørgsmål?

- Nej, vi har været rigtig glade for cheftræneren. Alt det her med dårlige resultater er jo noget, der er skabt i omverdenens forventninger. Vi havde håbet på lidt mere i denne sæson, og det havde vi måske også fortjent, men det går op og ned. Vi er en dynamisk klub, og det er nok bare den rette timing for alle. Vi ønsker ham held og lykke, siger Mads Agesen.

B.T. skriver, at I har fået 1,5 millioner kroner for Jacob Friis. Hvad siger du til det?

- Det her var det dumme spørgsmål, lyder det med et grin fra Mads Agesen:

- Men det ved du godt, jeg ikke vil kommentere.

Jacob Friis overtog jobbet som cheftræner for Viborg FF efter Lars Friis, der i foråret 2022 takkede ja til et job i AaB. Nu skal Friis altså hjælpe Jess Thorup i Bundesliga-klubben Augsburg.

Disclaimer Tipsbladet og Viborg FF