• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Jan Bech Andersen indikerer forlængelse af økonomisk støtte i Brøndby

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ejer og bestyrelsesformand i Brøndby IF Jan Bech Andersen kan meget vel bruge foråret på at forlænge sin økonomiske støtteerklæring i Superliga-klubben.

Af Kenneth Jensen

2020 er et vigtigt år for Brøndby IF.

Dels står klubben foran en aktieemission, dels løber Jan Bech Andersens støtteerklæring i Brøndby ud til september, dels kommer Brøndby ud af 2019 med et stort underskud og har brug for et godt økonomisk resultat for 2020.

Selv om der kan nå at ske meget på et år, er der nok ingen tvivl om, at Brøndby stadig har brug for bestyrelsesformand og hovedaktionær Jan Bech Andersens økonomiske sikkerhed. Klubben står til at komme ud af regnskabsåret 2019 med et resultat på mellem minus 73 millioner kroner og minus 79 millioner kroner. Med andre ord: Blodrøde tal.

Derfor er det også vigtigt, at ejer Jan Bech Andersen støtter op om BIF, og fans af fodboldklubben kan nu glæde sig over, at han indikerer, at han er klar til at forlænge sin støtteerklæring i Brøndby IF.

Læs også:BIF indkalder til ekstraordinær generalforsamling og udskyder aktieemission

På spørgsmålet, om Jan Bech Andersen har i sinde eller allerede har forlænget sin støtteerklæring, lyder det fra formanden:

- Der er emission i februar. Lad os se, hvad der sker i den sammenhæng, men uagtet af det ved jeg, vi er på vej i den rigtige retning, så naturligvis lader jeg ikke flere års arbejde løbe ud i sandet, skriver Jan Bech Andersen i en mail til tipsbladet.dk.

Aktieemissionen i februar bliver i det hele taget interessant. For med den ekstraordinære generalforsamling i efteråret, hvor Jan Bech Andersen med aktiemajoriteten selv kunne stemme for en vedtægsændring, blev det besluttet, at man frem til efteråret 2024 kan forhøje selskabets aktiekapital af flere gange til i alt 156 millioner kroner med fortegnsret for eksisterende aktionærer. Og det kan blandt andet ske ved konvertering af gæld.

Brøndby skylder - ifølge delsårsrapporten fra november - Jan Bech Andersen 52,3 millioner kroner, og klubben har også lånt penge af Torben Bjørn Christensen, der alene i 2019 lånte 18 millioner kroner. Derfor er en del af de penge, som Brøndby kan hente via en aktieemission, allerede brugt. Der kan tilmed være blevet lånt selskabet yderligere millioner siden november.

Læs også:Ekspert: Brøndby kommer mere og mere i lommen på Jan Bech Andersen

Bestyrelsen i klubben har bemyndigelse til at lave endnu en aktieemission, der kan kaste 31 millioner kroner af sig. Her er der ikke fortegnsret for selskabets eksisterende aktionærer.

Jan Bech Andersen har senest - sammen med Bjarne Riis og Lars Seier Christensen - købt en tredjedel af cykelholdet NTT Pro Cycling, men et sådan køb har ingen indflydelse på engagementet i fodboldklubben.

- Nej, hvorfor skulle det gøre det? Vi har købt en tredjedel af et cykelhold til en symbolsk pris. Cykelholdet har allerede sponsorer og er selvkørende, lyder svaret.

Brøndby IF er i gang med at spare og sikre, at fodbolddelen bliver sund. Og derfor lader der ikke til at være mange midler at handle for i dette transfervindue. I stedet handler det for Brøndby IF og fodbolddirektør Carsten V. Jensen om at spare og skære ned på omkostningerne.

Læs også:Brøndbys gæld stiger: Låner millioner af Jan Bech Andersen igen

Læs også:Brøndby-direktør: Det bliver et meget utilfredsstillende regnskabsår

Læs også:Brøndby-fans vil tale med bestyrelsen: Vi ser kritisk på regnskabet

Superliga

Mere Superliga

Fokus