Video : Tipsbladet
Superliga

- Jeg bliver skuffet, hvis vi ikke vinder guld

Det er dømt guldræs i toppen af Superligaen, og det skal FC Midtjylland vinde, slår målmand Jonas Lössl fast efter en stærk start på 2024.

IKAST (Tipsbladet): FC Midtjylland har haft et til tider ekstremt intenst 2024 med fire tætte kampe mod Brøndby IF, AGF, FC København og Randers før en sikker 3-0-sejr over Vejle.

På lange stræk har fodbold især de seneste fem uger også været sekundært efter FC Midtjylland-spilleren Kristoffer Olssons alvorlige sygdom med blodpropper i hjernen, der sendte svenskeren i respirator flere uger på hospitalet og nu til genoptræning med stor uvished om, hvor meget den unge svensker kommer sig.

Nu kulminerer Superliga-sæsonen med ti kampe om guldet, en kamp der for FC Midtjyllands vedkommende begynder med et besøg mandag eftermiddag af FC Nordsjælland, der ligger firer.

Selv om FC Nordsjælland på papiret kan nå at blande sig i topkampen, tyder meget på, at guldet skal afgøres mellem FC Midtjylland, Brøndby IF og FC København, og midtjyderne skal stå på tæer efter mesterskabet, siger den formstærke målmand Jonas Lössl.

- Den her står min regning. Men jeg bliver skuffet, hvis vi ikke vinder guld. Det er mit mål. Jeg har fået bronze og sølv her, nu vil jeg vinde guld. Det skal vi gå efter, nu hvor vi er i en situation, hvor det er muligt. Det kan sagtens vise sig, at FCK eller Brøndby viser sig at være bedre end os. Det må vi se. Men jeg bliver skuffet, hvis vi ikke kan klare det, siger Jonas Lössl.

- Vi har et flot, flot pointsnit. Vi kan ikke gøre noget, hvis et af de to andre hold vinder alle ti kampe. Men vi ligger i pole position, så vi skal gå efter det, siger Jonas Lössl.

- Jeg kan kontrollere mit eget spil, være skarp og forhåbentlig bidrage med noget af det samme, som jeg har gjort hidtil her i 2024. Og så vil jeg gøre alt, jeg overhovedet kan i hele verden for at sørge for, at vi er samlet som hold og spillere. Det er de ting, der ligger inden for mit ansvarsområde.

Kan finde noget ekstra
Uden Kristoffer Olsson er FC Midtjyllands midtbanespillere på hårdt arbejde for at kompensere på banen for et sportsligt liv uden landsholdsspilleren, der spillede 1.142 minutter i ligaen for FC Midtjylland i efteråret og fungerede som opdrejningspunkt i det opbyggende spil.

Menneskeligt har tabet af svenskeren under voldsomme omstændigheder været hårdt og påvirket spillerne i klubben vidt forskelligt. Men man kan godt spille fodbold på topniveau og jagte guld samtidig med den uvished, der har præget ugerne og stadig fylder, fortæller Jonas Lössl.

- I stedet for, at det er spørgsmål om, hvorvidt vi har energien, vil jeg vende det sådan, at vi har fundet energien i det. Og at vi skal finde energien. Jeg er overbevist om, at det var det, han ville ønske af os. Det er tydeligt, at han var hjertet i vores spil i efteråret. Jeg ville ønske, han var her nu og spillede for os, men han er her ikke og får den bedste behandling, han kan, siger Jonas Lössl.

- Vi har kæmpet os til den her chance, lige meget omstændighederne må vi ikke misse det.

Noget af det, der kunne tippe de kommende to måneders guldkamp til FC Midtjyllands fordel, er offensiven.

Set fra tribunen, og i dataene, har FC Midtjyllands offensive individualister ikke strålet, som de på skift gjorde i perioder i 2023, og med et glimt i øjet opfordrer FCM-målmanden de offensive holdkammerater til at forvalte mulighederne lidt bedre i de kommende uger.

- Jeg står da også nede i mit mål og tænker som jer mandagstrænere, hvorfor de ikke sparker flere mål i kassen. Sådan tænker jeg altid, og om det så er berettiget eller ej, det ved jeg ikke, siger Jonas Lössl med et smil.

- Men jeg drømmer da om, at Aral og Dario, Ola og Cho, og hvem der ellers byder sig til deroppe, alle kommer til at shine. For vi har allerede set de kvaliteter, de har. Jeg synes, at vores offensive profiler alle har potentialet til at gå ud og lave 10 mål i de sidste 10 kampe. Så gode er de. Det ville være fedt, hvis én eller to af dem gør det, siger Jonas Lössl.

Læs også, hvordan FC Midtjylland og deres Superliga-rivaler ligger indbyrdes i økonomisk styrke.