Video : Tipsbladet
Superliga

- Jeg fik faktisk samme spørgsmål af min søster

Bliver man nervøs, når man lige før en Superliga-kamp får at vide, stærke klubber fra Italien og Tyskland er på stadion for at se, om man er god?

VEJLE (Tipsbladet): Forestil dig, du er 20 år, skal spille en afgørende kamp, der om halvanden måned kan afgøre, om man rykker ned eller ej.

Så bliver du kort før kampstart spurgt, hvad det betyder, at flere store udenlandske klubber er på stadion for at holde øje med dig, fordi de måske gerne vil købe dig til sommer.

Den situation kunne måske nok gøre mange nervøse, men efter år som eftertragtet talent og spiller på ungdomslandsholdet er Oliver Provstgaard ikke som de fleste.

- For mig er det kun en motivation. Jeg fik faktisk samme spørgsmål af min søster. Om ikke det var et pres? Om jeg blev nervøs eller fik det dårligt? Så nåede jeg nærmest ikke selv at svare, da min mor, som kender mig rigtig godt, brød ind og sagde: "at det er noget, som gavner mig."

- Personligt synes jeg bare, det er fedt, så det er ikke fordi, jeg er bange for at lave fejl, hvis klubberne kigger med derude. Jeg ser det bare som en mulighed for at vise mig frem.

- Jeg har været vant til at tænke, at der er klubber, som kigger med også i landskampene. Der er selvfølgelig en lille forskel i at vide, at der er nogle konkrete navne og kigge på mig. For mig personligt er det ikke noget, der chokerer mig helt vildt. Det er noget jeg har forberedt mig på i et stykke tid.

Det med at være salgsemne er også noget, Vejles ledelse åbent har erkendt, at Oliver Provstgaard er, og VB får sandsynligvis brug for spillersalg de kommende år, hvis der skal balance i økonomien.

- Jeg ville blive mere nervøs, hvis ikke der sad nogle. Jeg ser kun positivt på det.

- Da jeg skulle indtil Vejle dengang, følte jeg også, det handlede om liv og død. Da de kiggede på mig dengang som 11-årig, var det den samme følelse, men det er bare en anden hylde nu, selvom det er de samme følelser.

Vejles sportschef Marius Nicolae har tidligere sagt, at 'halvdelen' af Serie A holder øje med Oliver Provstgaard.