• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

- Jeg glæder mig faktisk til den udfordring

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København-stjernen Rasmus Falk er tilbage i fuld vigør efter et træls efterår med skadesproblemer.

Af Ole Hoffskov

Januar er en grå og på mange måder halvtrist måned, men i FC København kan de glæde sig over én solstrålehistorie. Rasmus Falk er tilbage på grønsværen efter et træls efterår, hvor skader gjorde, at han kun var på banen i syv Superliga-kampe. 

Den 29-årige fynbo stod til at vende tilbage i starten af oktober, men skadesforløbet viste sig mere kompliceret end som så og trak derfor i langdrag.

Det er alt sammen fortid, og nu glæder FC København-stjernen sig til igen at give den gas på fodboldbanen. Han glæder sig så meget, at end ikke udsigten til de kommende ugers træning i stiv kulde på knoldede baner kan få smilet til at forsvinde.

- Det er rigtig dejligt at være ude igen. Jeg kan godt mærke, at der er noget rust, jeg lige skal have banket af, men bare det at være med i holdtræning igen er en vildt fed følelse. Kroppen har det godt, så jeg glæder mig til at spille en masse fodbold igen, siger Rasmus Falk til Tipsbladet.

Ofte, når en spiller vender tilbage fra en længere skadespause, skal han doseres en smule i begyndelsen, men det er der ikke tale om med Rasmus Falk. 

- Jeg er som udgangspunkt ikke på skånekost. Det er klart, at hvis vi kommer ind i et forløb, hvor vi skal løbe en masse dag efter dag efter dag, kan det godt være, at vi gør det klogt og sparer mig lidt, men som udgangspunkt er jeg helt med igen, siger han og tilføjer:

- Kroppen har det godt, så hvis ikke den er i fuld vigør, er den i hvert fald meget tæt på. Jeg kan selvfølgelig godt mærke, at det er lang tid siden, jeg har lavet fodboldting på samme måde, som jeg gør nu, men alt i alt føles det godt. Nu skal der lægges noget kvalitet på, men det er jeg ikke nervøs for. Det har jeg prøvet før.

Var ude i alt for lang tid
Rasmus Falks skadespause varede i tæt på fire måneder. Fra ultimo august og resten af efteråret spillede FC København-profilen blot 26 minutter, da han fik et kort indhop mod AGF i slutningen af november. FC Københavns læge Morten Boesen omtalte i oktober Rasmus Falks problemer som "en genstridig muskelskade", og at man var nødt til at tage "et skridt tilbage" i rehabiliteringsprocessen.

Rasmus Falk havde dog ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at det skulle trække sådan i langdrag.

- Det var simpelthen et træls forløb, jeg havde. Det var pisse irriterende for nu at sige det, som det er. Vi troede, det var noget mildere, end hvad det endte ud i. Det var et forløb, der mildt sagt gik rigtig dårligt, og jeg endte med at være ude alt for lang tid, men nu starter vi på en frisk, lyder det fra Rasmus Falk.

Han går ind til foråret med en masse gåpåmod, og han er klar til at gå på ulvejagt. FC København er to point efter FC Midtjylland, der topper Superliga-tabellen. Derudover er løverne med i knockoutfasen af Conference League.

- Målet er helt sikkert at vinde guld. Det er min ambition, og det er holdets ambition, og så er det klart, at på det personlige plan vil jeg også gerne godt tilbage og være med i alle træninger og alle kampe. Jeg vil tilbage og have det sjovt hver weekend, og så kan vi forhåbentlig fejre guld til sidst, siger Rasmus Falk.

Han mener, at der er grund til optimisme på vegne af hovedstadsklubben, og han kan ikke forestille sig andet end, at man får et langt stærkere FC København-mandskab at se i den kommende halvsæson. 

- Jeg synes, at vi har mange spillere, der har taget nogle gode skridt det seneste halve år. Mange spillere, som man måske ikke havde udpeget inden sæsonen, har taget ansvar, og det, tror jeg, er givet godt ud. Mange unge spillere har lagt et lag på, og det synes jeg også, at flere af de etablerede spillere har – en Jens Stage har eksempelvis været fantastisk, lyder det fra FCK-profilen.

Den faste makker er ude 
Rasmus Falk var langt fra den eneste FC København-stjerne, der sad ude med en skade i efteråret. Det samme gjorde blandt andre Carlos Zeca, og FC København-kaptajnen er så hårdt ramt af sin korsbåndsskade, at han ikke kommer i aktion mere i denne sæson.

Derfor må Rasmus Falk indstille sig på at undvære sin normale makker på midtbanen, og det bliver en udfordring. Men det er jo sådan med udfordringer, at de ikke nødvendigvis behøver at udgøre et problem.

- Jeg har godt nok spillet mange kampe sammen med Zeca, og jeg nyder at spille sammen med ham. Hvis jeg skal pege på en holdkammerat, som jeg har haft et tæt forhold med på banen, er det Zeca. Jeg har næsten spillet alle mine kampe på midtbanen sammen med ham.

- Jeg ville selvfølgelig ønske, han ikke var skadet, men jeg glæder mig faktisk også til udfordringen. Det bliver noget andet at skulle løfte holdet uden Zeca, og spillemæssigt skal jeg nok også justere nogle små ting. Det ser jeg frem til, siger Rasmus Falk.

FC København indleder foråret den 20. februar hjemme i Parken med et opgør mod OB. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020