• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

- Jeg har ikke brugt noget som helst krudt på FCK

Foto: Jan Christensen/Getty Images

FC Midtjylland har en sidste chance for at komme med i Europa i næste sæson, når man møder Viborg FF. Tab eller vind: I næste sæson skal FCM under alle omstændigheder blande sig i toppen af Superligaen.

Af Oliver Okstrøm & Kenneth Jensen

De drømte om at spille med i toppen af Superligaen, men i en sæson, hvor FC Midtjylland har fyret sin cheftræner to gange, står man fredag alligevel med en mulighed for at nå en sæsonmålsætning om at komme i Europa.

Det kræver en sejr over Viborg FF, ærkerivalen, når de to hold mødes fredag i Viborg.

På den lange bane skal klubbens træner, Thomas Thomasberg, have justeret truppen til og brugt sommeren på at spille sine ideer og tanker helt ind i holdet.

For træneren har brugt det meste af foråret på at spille i kvalifikationsspillet - langt fra de topkampe, FCM ønsker være en del af - så næste år er der ingen kære mor, her skal FC Midtjylland tilbage i toppen af Superligaen. Og også konkurrere om mesterskabet.

FC København har vundet mesterskabet de sidste par år og har også gearet op i forhold til indkøb af topspillere samt unge, salgsbare spillere.

Når næste sæson indledes, er holdene nulstillet, så Thomas Thomasberg går ikke ind med frygt før en mulig guldkamp i toppen af rækken mod FCK.

- Nej, det gør jeg ikke. Det er et dygtigt hold. De bliver også stærkere til næste sæson. Alle hold har som et grundlæggende mål, at man skal stå stærkere.

- For at være helt ærlig har jeg ikke brugt noget som helst krudt på FCK. Det kommer jeg først til, når vi skal møde dem. Hvad de gør i andre kampe, kan vi ikke bestemme, det er vi ikke herre over.

- Hvis vi skal ende deroppe, skal vi være sindssygt dygtige, eller der er andre, der skal svigte lidt. Jeg tror på, at vi kan gøre os sindssygt dygtige og lave et resultat, siger Thomas Thomasberg til Tipsbladet om udsigten til at være en del af guldkampen igen og fastslår:

- Vi skal spille med om de sjove placeringer. Det vigtige for os er ikke, hvordan FCK gør det, det handler om, at vi selv skal toppræstere. Så har vi en noget større chance for at konkurrence med i toppen.

Jævnbyrdigheden i Superligaen har i denne sæson været rigtig stor - både i top og i bund. Thomas Thomasberg mener, at FCK er den rigtige vinder af rækken.

- Ja, det er det vel. Det har jeg ikke spekuleret over. Der er en del dygtige hold deroppe, men det har været en tæt Superliga i år. Alle hold har haft perioder, hvor de har skullet kæmpe med tingene. Det er vel fortjent, de er løbet med det. De har flest point, og de fik det også gjort færdigt inden sidste runde, siger han.

FCK vandt Superligaen foran FC Nordsjælland, som ellers førte rækken i mange måneder. AGF vandt bronze, mens Viborg FF altså blev nummer fire og dermed møder FCM fredag i Viborg.