• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

- Jeg kan se mig selv være cheftræner i FCK

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

For et halvt år siden forlod han FC København, men drømmen om et cheftrænerjob i Danmark eksisterer fortsat. Og hvorfor så ikke hos en tidligere arbejdsgiver?

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Assistenttræner det er overskriften på Rubén Sellés cv lige nu.

I Shinnik Yaroslav, Aris Saloniki, Neftchi Baku, Qarabag FK, AGF, FC København og nu Southampton har han indtaget rollen som cheftrænerens højre hånd. Et halvt år har han været cheftræner, da han stod i spidsen for Valencias U18-mandskab, inden turen gik til FCK.

Her var han i 66 kampe assistenttræner under Jess Thorup, inden en stor mulighed bød sig i Premier League og Southampton. Drømmen om at blive cheftræner lever dog i bedste velgående hos Rubén Sellés.

- Hvis jeg kunne, så ville jeg være manager for mit hold i Premier League, men klubben valgte at gå i en anden retning. Selvfølgelig kan jeg se mig selv være cheftræner i Danmark, og hvis det er hos et af de hold, som jeg har arbejdet hos før [AGF eller FCK, red.], så har jeg rigtig gode minder og en god fornemmelse dybt inde i hjertet, siger spanieren til Tipsbladet.

Pladserne er dog rimelig tungt besat i henholdsvis AGF og FCK, der inden for det seneste halve år har ansat Uwe Rösler og Jacob Neestrup til de fremtidige projekter i henholdsvis Aarhus og København.

Lige så valgte Southampton for nyligt at ansætte Nathan Jones efter fyringen af Ralph Hasenhüttl. En enkelt kamp nåede Rubén Sellés dog som midlertidig cheftræner, da man avancerede i Carabao Cuppen over Sheffield Wednesday.

Selvom oplevelserne er store og programmet er stramt i England, så tager Rubén Sellés en masse ting med sig fra sin tid i Danmark.

- Jeg har lært rigtig meget i Danmark i løbet af mine fire år der i både AGF og FC København. Jeg lærte hvordan man træner et hold der kæmper i Europa. Jeg kom fra Azerbajain, så det er en lille smule anderledes. Jeg kan lide den skandinaviske og danske kultur. Jeg og min familie havde en rigtig god tid.

39-årige Rubén Sellés var assistenttræner i fire år i løbet af sin tid i Danmark. I 2,5 år var han i AGF, og efter en kort afstikker til Spanien drog han retur til FCK, hvor han var i halvandet år.