Video : Tipsbladet
Superliga

- Jeg ønsker ikke at være en del af sådan noget

Kamil Grabara er ikke blevet udtaget til Polens landshold på det seneste, og FC København-stjernen håber selv, at forklaringen udelukkende er sportsligt relateret.

FREDERIKSBERG (Tipsbladet): Han har imponeret i Champions League for FC København i denne sæson, men Kamil Grabara ser ikke ud til at blive en del af Polens EM-trup til sommer. 

I den polske presse har der længe været en del skriverier om Grabaras manglende udtagelser til landsholdet, hvor flere medier har undret sig over FC København-stjernens fravær i truppen. Efter fredagens træning i FC København kunne Kamil Grabara heller ikke selv kaste lys over situationen, da den polske keeper mødte Tipsbladet og de øvrige medier. 

- Jeg håber, at grunden er, at jeg ikke er god nok. Og hvis det er årsagen, så er det fair play. Jeg ved, hvad jeg skal arbejde med.

- Hvis årsagen er en anden, så er det en ret skidt ting. Jeg ønsker ikke at være en del af sådan noget, hvis det ikke er årsagen. Jeg håber, at årsagen er, at jeg ikke er god nok, lød svaret her fra Kamil Grabara. 

Har du nogen grund til at tro, at årsagen ikke handler om det sportslige?

- Nej, jeg siger bare, at jeg gerne vil tro på, at det er grunden. Jeg har ikke fået det at vide. Så det er ret svært for mig at fordøje problemet. Jeg har ikke talt med nogen. Det virker til, at jeg ikke er god nok, og det er helt fint.  

Tilbage i efteråret fortalte Michal Stompór, der er redaktør på Goal.pl, til Tipsbladet, at Kamil Grabaras personlighed kan være en faktor i landstræner Michał Probierz' overvejelser.

Sidste sommer udtalte den tidligere polske landsholdsmålmand Jan Tomaszewski, at Kamil Grabara er en type, der potentielt ville kunne sprede dårlig stemning i en trup, hvis han får en reserverolle. 

Til Polens EM-playoffkampe mod Estland og Wales tidligere på måneden var det Juventus-keeperen Wojciech Szczęsny, der vogtede buret, mens Łukasz Skorupski fra Bologna og Marcin Bułka fra Nice sad på bænken. 


Kamil Grabara er ikke inde i varmen på det polske landshold. Foto: Alamy

Har talt med Wind
Tilbage i januar var der usikkerhed om Kamil Grabaras situation i FC København, da Wolfsburg havde en mulighed for at hente den polske målmand inden for en afgrænset tidsperiode. 

- Det var også en deadline for mig, så jeg var ikke rigtig sikker på, hvad der skulle ske. Det endte med, at jeg stadig er her i København, så nu gør jeg mit allerbedste for, at vi kan vinde det tredje mesterskab i træk. Det er målsætningen. Jeg mistede ikke noget søvn, da der var tre dage tilbage før deadlinen, lød det fra Kamil Grabara.  

FC København-keeperen blev herefter spurgt, om han har talt med Jonas Wind om hverdagen i Wolfsburg. 

- Det er okay at høre en anden persons indtryk, men jeg har en klar mening om, at man her i livet skal danne sine egne holdninger, i forhold til, om noget er det rette for dig. 

- Ja, jeg har spurgt ham, men ville det ændre min opfattelse af situationen? Nej, det ville det ikke. Hvis jeg føler for at gøre noget, så vil jeg gøre det uanset hvad, lød svaret fra Kamil Grabara. 

Efter fredagens træning talte Kamil Grabara også om mandagens derby mod Brøndby IF. Det kan du læse om HER