• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Jess Thorup erkender: Det er jo ikke muligt

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Det er ikke muligt at holde alle FC Københavns kantspillere glade, erkender Jess Thorup, der dog glæder sig over det store udvalg.

Af Victor Risager

Syv? Otte? Ni?

Der er en masse kantspillere i FC København, og det tal er ikke blevet mindre i ugens løb, hvor “løverne” hentede Mohamed Daramy på en etårig lejeaftale.

Nu er det cheftræner Jess Thorups ansvar at vælge imellem de mange kantspillere - ikke blot hvem der skal starte ind, men også hvem der skal med i truppen. Og det tager han ganske roligt. 

- Det bliver min hovedpine. Det er jo fantastisk at have så mange forskellige typer at have at vælge imellem til og i kampene. Vi kommer til  at spille mange kampe, så der bliver brug for rigtig mange, så det ser jeg ikke som et stort problem, sagde Thorup efter onsdagens træning.

Hvordan vil du holde otte kantspillere glade?

- Det er jo ikke muligt. Så for mig handler det om at have en åben og ærlig dialog i forhold til den enkelte, hvor han står, og hvad han skal for at spille. Men det man kan sige, at Viktor Claesson var også købt som kant, og han udviklede sig over et par kampe til også at være en mulig 8er. Flere spillere er fleksible. Om det lige er otte kantspillere i truppen ved jeg ikke, men det er rigtigt, at vi har mange kanter.

Er det et luksusproblem eller en hovedpine?

- Det er klart et luksusproblem, At have så mange forskellige typer giver jo kun træneren hovedpine i forhold til, hvem han skal sætte på banen, men for holdet giver det nogle kæmpe muligheder fra kamp til kamp.

Thorup italesætter imidlertid også, at FC København kan se frem til et meget travlt efterår med udsigt til kampe i Superligaen, Europa og pokalturneringen, men at nogle spillere nok trods alt vil være skuffede i perioder. 

- Det er jo den prioritering, en cheftræner skal gøre, når vi når weekenden: Jeg skal udtage det hold, jeg føler, er det stærkeste på dagen, så vi er bedst rustet til opgaven, vi står foran. Nu skal vi spille mere eller mindre hver tredje dag resten af efteråret, lige afbrudt af en landskampspause, så der bliver brug for mange spillere.

- Der er nogle spillere, der i en periode vil blive skuffet. Det er sådan, det er at være en del af en bred og stærk trup med hård konkurrence, men jeg tror, at alle er klar over, at i FC København er der ikke noget, der er givet, siger han.

Sportsdirektør Peter Christiansen har desuden åbnet for flere tilføjelser til truppen, og hvis det er kvalitetsspillere, vil det selvsagt ikke gøre Jess Thorup noget.

- Jeg har hele tiden sagt, at hvis der er noget derude, der kan hjælpe os med kvalitet, tager vi imod det med kyshånd. At vi kan hente Daramy, vidner for mig om, at vi henter kvalitet, så det er jeg slemt glad ved, lyder det fra cheftræneren. 

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.