Superliga Ole Hoffskov

Jess Thorup: Vi kan jo ikke fejre mesterskabet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København-træneren tør ikke udråbe "løverne" som danske mestre.

Af Ole Hoffskov

De fleste har oplevet at være til en fest, hvor der sidder én ovre i hjørnet, som ikke rigtigt deltager i løjerne og som slet ikke vil med ud på dansegulvet. 

Den mand er lige nu Jess Thorup i FC København.

Selv om det er umuligt at forestille sig, at guldet ikke ender i hovedstaden efter søndagens 2-0-sejr over Randers FC, vil Jess Thorup ikke kaste armene i vejret endnu. 

- Vi er jo ikke der, hvor vi kan fejre mesterskabet. Jeg er med på at fansene, som har været fantastiske, står og fejrer det, og det kan jeg godt forstå - vi er da også et rigtig stort skridt tættere på. Men før noget er 100 procent sikkert, kommer vi ikke til at sige noget som helst, siger FCK-træneren til 3+ og tilføjer:

- Vi kommer til at følge med i, hvad der sker i morgen (Silkeborg møder FCM), og så glæder vi os ellers til søndag, hvor vi skal spille en god kamp mod AaB i Parken. 

Det har været en turbulent sæson for Jess Thorup, der for alvor har mærket, hvad det vil sige at være FC København-træner. Han har undervejs fået mange skældud, og det er ikke alle fans, der helt har købt ind på hans tilstedeværelse i klubben.

FCK-træneren vil dog ikke have, at det mesterskab, der med al sandsynlighed kom i hus søndag, skal handle om ham.

- Det er ikke så vigtigt, hvordan jeg har det. Det er mere vigtigt, hvor klubben er på vej hen. At vinde et mesterskab efter nogle sæsoner uden er nogle gange det vigtigste, for så kommer de næste forhåbentligt nemmere. Jeg synes, vi er på rette vej, og så glæder jeg mig til, at vi kan kalde os danske mestre.

- Det er selvfølgelig også en fantastisk dag for mig. Jeg glæder mig altid over sejrene, og vi er kommet tæt på én i dag, lyder det fra Thorup. 

FC København kan på søndag fejre klubbens 14. mesterskab i historien.