Video : Tipsbladet
Superliga

Jobnyt: Ricardo Moniz ny coach for Bo Henriksen

FC Zürich har ansat Ricardo Moniz i en rolle, hvor han blandt andet skal agere sparringspartner for Bo Henriksen.

To af de mest markante og ikke mindst højtråbende skikkelser, der nogensinde har erhvervet sig som cheftrænere i Superligaen, skal nu arbejde tæt sammen i den schweiziske klub FC Zürich.

FC Zürich har således ansat den tidligere Randers-træner Ricardo Moniz, og han skal arbejde tæt sammen med Bo Henriksen, der er cheftræner i den schweiziske klub.

Ricardo Moniz er blevet ansat som Head of Player Development, men derudover skal han også agere i en rolle, som FC Zürich kalder "coach the coaches". Moniz skal altså med andre ord være sparringspartner for Bo Henriksen.

FC Zürich har for ganske nyligt hyret Milos Malenovic som ny sportsdirektør, og han har som det første valgt at hente Ricardo Moniz til klubben. Dermed er hollænderen nu oppe på at have haft 15 forskellige arbejdsgivere i fodboldens verden. Én af dem er som nævnt Randers FC, som Moniz stod i spidsen for i ni kampe tilbage i 2016/2017.

Nu venter et nært samarbejde med Bo Henriksen det næste halve års tid - det forlyder, at Bo Henriksen stopper som cheftræner i FC Zürich, når hans kontrakt udløber i sommeren 2024.

Bo Henriksen har haft enorm succes på trænerbænken i denne sæson og indtager i skrivende stund førstepladsen i den schweiziske liga med sit Zürich-mandskab. Lørdag venter et sandt topbrag mod Young Boys, der er på andenpladsen.