• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle /ritzau/

Jordskælv afblæser sport i Tyrkiet

Foto: Getty Images

Al organiseret sport er suspenderet i Tyrkiet, der er ramt hårdt efter et kraftigt jordskælv.

Af /ritzau/

Der skal ikke spilles fodboldkampe mandag i Tyrkiet, og al organiseret sport er suspenderet midlertidigt, efter at landet mandag blev ramt af et kraftigt jordskælv.

Det bekræfter Mehmet Muharrem Kasapoglu, der er Tyrkiets sportsminister, på Twitter.

- Alle nationale sportsbegivenheder i vores land er blevet suspenderet indtil videre. Alle vores relevante enheder er i alarmberedskab, lyder det fra ministeren.

Mindst 1379 mennesker har mistet livet i Tyrkiet og Syrien som følge af jordskælvet, der ramte det sydøstlige Tyrkiet tidligt mandag morgen. Dødstallet er stigende, lyder meldingen.

Der skulle mandag spilles tre kampe i den bedste tyrkiske fodboldrække, men de er alle afblæst. Det er blandt andet gået ud over Fenerbahce, der hjemme skulle have spillet mod Konyaspor.

Superligaklubberne FC Nordsjælland og Randers FC er begge på træningslejr i Tyrkiet i disse dage, men beroliger mandag på Twitter om, at alle har det godt.

- Vi er i god behold hernede i Tyrkiet og befinder os et stykke fra epicentret for nattens jordskælv. Vores tanker går til de mange berørte, skriver FCN.

Samme melding kommer fra Randers FC, der planlægger at spille en testkamp i Tyrkiet mandag eftermiddag klokken 15.30 mod FC Drita fra Kosovo.

- En lille opdatering herfra. Et jordskælv ramte Tyrkiet i nat og igen her i eftermiddag lokal tid. Alle har det godt, og indtil videre er planen, at vi fortsætter som planlagt med kamp i eftermiddag.

- Mange tanker til dem, der er blevet berørt af de forfærdelige hændelser, skriver Randers FC.

/ritzau/