• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Justin Lonwijk: Jeg tænkte selvfølgelig på krigen

Foto: Dynamo Kiev

Justin Lonwijk har byttet Viborg FF ud med Dynamo Kiev, og dermed er han taget fra den fredelige jyske domkirkeby til et krigshærget land.

Af Ole Hoffskov

Som en konsekvens af Ruslands ulykkelige invasion af nabolandet, er det de færrste, der lige nu drømmer sig til Ukraine, men Viborg-profilen Justin Lonwijk blev torsdag solgt til hovedstadsklubben Dynamo Kiev.

Dermed har den 22-årige hollænder haft meget andet, der skulle overvejes i forbindelse med skiftet, end blot de sportslige perspektiver, og i sidste ende valgte han altså at tage springet til den ukrainske hovedstad.

Krigen mellem Rusland og Ukraine foregår lige nu et godt stykke væk fra Kiev, så Justin Lonwijk behøver nu og her ikke at frygte, at bomberne flyver om ørerne på ham, men han slår fast, at det naturligvis var en svær beslutning.

- Selvfølgelig tænkte jeg over det. Jeg ved godt, at situationen i landet stadig er svær, men jeg har talt meget med folk i Kiev, og heldigvis er situationen i hovedstaden i bedring, siger Justin Lonwijk til Dynamo Kievs hjemmeside og fortsætter:

- Da krigen begyndte, var det et chok for alle. Jeg var i Danmark og sad og fulgte nyhederne på de hollandske kanaler. Alle talte om krigen. Jeg håber, at tingene bliver bedre, og at freden vender tilbage til Ukraine.

Viborg FF solgte ifølge Ekstra Bladet Justin Lonwijk for 15 millioner. Han har underskrevet en fem-årig aftale med Dynamo Kiev.