• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Kåring: Her er Superligaens 5 bedste højrebacker

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Af Tipsbladet.dk

Det er tid for kåringer i Superligaen.

De 12 trænere har i Tipsbladet netop kåret FC Nordsjællands Ernest Nuamah som Forårets Profil i Superligaen, og nu har Tipsbladet sat sig for at finde de fem bedste Superliga-spillere på de forskellige positioner på banen.

Altså de fem bedste keepere, fem bedste angribere, fem bedste centrale midtbanespillere og så videre. 

Vi kårer ikke sæsonens bedste, men peger på de fem, vi mener er bedst over en bred kam. Om man er 38 år og pensionsmoden eller 17 år og ny i en førsteholdstrup har ingen betydning for vores kåring. Det er vores vurdering af niveauet lige nu på baggrund af præstationerne på banen.

Lad legen begynde.

HER ER DE FEM BEDSTE HØJREBACKER I SUPERLIGAEN

5. JOEL ANDERSSON
26 år, FC Midtjylland

Højrebacken har været med nogle år efterhånden, og selv om det aldrig bliver ham, der sætter de store tal på tavlen i form af mål og assister, er han driftssikker og en spiller, som trænerteamet altid kan stole på. Joel Andersson lavede i sidste sæson otte assister i 31 kampe, og i denne er det så kun blevet til et par stykker i 16 kampe for FC Midtjylland, da han har været skadet. En spiller, som også er omkring det svenske landshold.

Nøgletal fra sæsonen:

Kampe: 16
Mål: 0
Assister: 2
Chancer skabt: 14

4. OLIVER VILLADSEN
21 år, FC Nordsjælland

Han er kun 21 år, men har allerede over 90 Superliga-kampe på cv'et. En spiller, som FC Nordsjælland kommer til at sælge for en god millionsum efter flere gode sæsoner i træk. I sidste sæson lavede han fem mål og fire assister, men der spillede han også som wing back. I denne sæson er han rykket tilbage i en fireback-kæde, hvor han har gjort det fornuftigt. En spiller med en stor motor og en stor fremtid.

Nøgletal fra sæsonen:

Kampe: 30
Mål: 0
Assister: 3
Chancer skabt: 26

3. ANTON GAAEI
20 år, Viborg FF

Er braget ind på førsteholdet i Viborg FF, og der er ingen tvivl: Han bliver rigtig god, ham her. Han er allerede så dygtig, at han er en del af U21-landsholdet, og på mange punkter minder hans udvikling om den, Rasmus Carstensen havde i Silkeborg IF, inden han blev solgt til belgiske Genk for lidt over 20 millioner kroner. Anton Gaaei er en motor i Viborgs højre side. Han forsvarer tilstrækkeligt, og med et stort løbepensum kommer han frem til mange offensive aktioner. 

Nøgletal fra sæsonen:

Kampe: 26
Mål: 0
Assister: 5
Chancer skabt: 31

2. DANIEL WASS
34 år, Brøndby IF

Han er kommet retur til Brøndby IF og har gjort det fornuftigt, uden at det har været fantastisk. Selv har han ment, at forventningerne var lidt for høje, efter han kom retur. Wass er stadig en udmærket spiller, der har nogle stærke tekniske kvaliteter, men han er ikke den stjerne, der var blandt de allerbedste i Valencia. Og det er også okay. Et af hans problemer er den manglende fart, men han er en spiller, som kan afslutte og slå nogle gode indlæg. Og så er hans afleveringer stadig i topklasse.

Nøgletal fra sæsonen:

Kampe: 23
Mål: 1
Assister: 4
Chancer skabt: 56

1. ELIAS JELERT
19 år, FC København

FC København-backen har fået et kæmpe gennembrud i denne sæson, hvor han ikke bare har været en fantastisk profil for FCK, men også er blevet indkaldt til landsholdet. Elias Jelert er en moderne back, der forsvarer fint, og har en stor motor, så han kan komme frem i banen og true med gode løb. Kan selv afslutte, men kan også sætte modstanderne op. Slider ofte sin direkte modspiller op, fordi han konstant sætter dem under pres - imponerende spiller.

Nøgletal fra sæsonen:

Kampe: 25
Mål: 1
Assister: 5
Chancer skabt: 21

Nøgletal stammer fra superliga.dk

Fotos: Getty Images

Hvem mener du er bedst - kast din stemme herunder:

Loading Poll...