• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Kæmpe overraskelse: Viborg sælger hollandsk profil

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Viborg FF har solgt Justin Lonwijk.

Af Kenneth Jensen

Viborg FF har solgt den store profil Justin Lonwijk til Dynamo Kiev.

Den dygtige hollænder er blevet solgt på sidstedagen i det ukrainske transfervindue, og derfor sker overførslen altså allerede nu.

Justin Lonwijk, 22 år, har været en profil for Viborg FF, siden han i januar kom til klubben på en lejeaftale fra FC Utrecht. Den lejeaftale blev siden vekslet til en permanent transfer.

I Dynamo Kiev kommer midtbanespilleren op på en noget højere hylde, og han skal spille europæisk med sin klub, ligesom han formentlig har fået en stor lønforhøjelse.

Der er ikke noget fremme om prisen, men Viborg FF formentlig scoret en stor sum penge for midtbanemanden. Det er klubbens største salg nogensinde, oplyses det.

- Da vi hentede Justin hos FC Utrecht, var det en uprøvet spiller uden ret mange kampe på seniorniveau, men vi så et stort potentiale, og planen var, at han skulle udfolde det her og udvikle sig til at blive en profil hos os. Det synes vi, at vi lykkedes med, og Justin har ikke kun været en profil for Viborg, men i hele 3F Superligaen. Vi er selvfølgelig ærgerlige over at miste en rigtig dygtig spiller, men samtidig er vi stolte over at udvikle spillere, som storklubber får øjnene op for, siger sportschef Jesper Fredberg og fortsætter:

-Det var ikke planlagt, at vi skulle sælge efter vores transfervindue er lukket, men vi har hele tiden haft en god dialog med Justin om, at han skulle sælges, når der kom en god mulighed for både ham og VFF. I det her tilfælde har Justin set det som en god mulighed, som han har haft et stort ønske om at forfølge.

- Samtidig synes vi selv, at vi økonomisk er endt med at have fået et ekstraordinært tilbud, og derfor har vi valgt at sælge Justin med øjeblikkelig virkning. Vi har været bevidste om, at salget ville komme på et tidspunkt, og derfor har vi også været på forkant med vores trupsammensætning. Justin har sat et fantastisk aftryk i VFF, og vi ønsker ham alt det bedste i fremtiden.

Fra Lonwijk selv lyder det:

- Min tid i Viborg har været helt fantastisk, og jeg kunne ikke have tænkt mig et bedre sted at udvikle mig som ung spiller. Jeg har lært enormt meget her, og vi har opnået meget sammen, så det har været en virkelig god tid både som menneske og fodboldspiller. Der er gode mennesker omkring holdet, gode trænere og holdkammerater, et godt miljø og ikke mindst gode fans. Jeg vil savne det hele, men jeg glæder mig samtidig til de nye udfordringer, der venter for mig.

- Jeg glemmer aldrig de oplevelser, jeg har fået her, og jeg vil selvfølgelig stadig følge med fremover. Jeg ønsker mine holdkammerater og alle andre i klubben held og lykke i fremtiden. Jeg er sikker på, at de vil opnå flere historiske øjeblikke med Viborg.

Det blev til 60 kampe for Viborg FF og otte mål.