• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Kæmpeklub holder skarpt øje med FCK-komet

Foto: Getty Images

Champions League-semifinalisterne følger den 18-årige FC København-profil tæt.

Af Lars Gram-Hanssen

William Clem har taget nogle voldsomme skridt i sin karriere i denne sæson. 

For otte måneder siden havde han stadig ikke spillet en kamp for FC Københavns førstehold, men siden da er det gået hurtigt for den 18-årige William Clem, der debuterede i pokalopgøret mod Hobro den 19. oktober. 

Seks dage senere valgte Jacob Neestrup at smide William Clem i startopstillingen til den afgørende Champions League-udekamp mod Sevilla, og teenageren er allerede nu oppe på 25 førsteholdskampe, heraf 19 fra start. 

Clems eksplosive udvikling er da heller ikke gået ubemærket hen ude i Europa, hvor en række klubber følger den unge FC København-profil. Fanmediet MilanPress skrev tidligere på ugen, at AC Milan følger William Clem tæt, og det stemmer overens med Tipsbladets oplysninger. 

Sidste sæsons italienske mestre har været på plads til flere FC København-kampe i denne sæson, både i Champions League og Superligaen, hvor man har set William Clem i aktion. 

AC Milan-cheftræner Stefano Pioli er glad for William Clems spillestil, og også teknisk direktør Paolo Maldini synes godt om den unge dansker. 

AC Milan har aktuelt et problem på den centrale midtbane, hvor algierske Ismaël Bennacer er blevet ramt af en alvorlig knæskade. Det vurderes dog ikke specielt sandsynligt, at AC Milan vil gå efter William Clem allerede denne sommer. 

Det er ikke første gang, at AC Milan retter blikket mod Superligaen, idet Milano-klubben sidste år jagtede den daværende FC Midtjylland-profil Raphael Onyedika, der i stedet endte i Club Brugge. 

Netop Club Brugge blev tilbage i januar sat i forbindelse med William Clem, da bold.dk kunne afsløre, at den belgiske storklub følger FC København-kometen tæt.