Video : Tipsbladet
Superliga

Kalder Yankuba Minteh for et stort spørgsmålstegn

Den tidligere OB-spiller Yankuba Minteh trækker overskrifter i Holland. Det ene øjeblik storspiller han, det næste går det galt.

Dr. Jekyll og mr. Hyde.

Yankuba Minteh har ifølge de hollandske fodboldeksperter Mario Been og Pierre van Hooijdonk to sider, når han spiller.

Der er udgaven, hvor han tryller og leveret noget storslået, og så er der udgaven, hvor han slet ikke kan få det til at fungere. Og begge sider ser ofte i samme kamp.

- Han er meget farlig, men han ved ikke hvornår, og vi ved ikke hvornår. Han er faktisk en tilfældig fodboldspiller, lyder analysen fra Pierre van Hooijdonk, der taler til Studio Voetbal.

Yankuba Minteh er fortsat bare 19 år, og han spiller nu på et højt niveau, efter han i sommer blev solgt fra OB til Newcastle United og siden blev lejet ud til hollandske Feyenoord.

Den tidligere OB-profil scorede til 1-1 søndag mod PSV Eindhoven i en topkamp, som endte 2-2, og dermed står han nu noteret for syv sæsonscoringer i 27 kampe.

- Han forbliver et spørgsmålstegn. Jeg tror, at alle venstrebacker er søvnløse ved tanken om ham - "det bliver en hård dag" - og han har farten og bliver ved med at løbe, men nogle gange laver han ting, der får mig til at tænke "gør det nu".

- "Løft hovedet og se, hvad der sker". Som i det andet eller tredje minut, hvor han skulle aflevere til Santiago Gimenez - det var en meget stor mulighed. Det savner jeg ved Minteh, siger Mario Been.

Gambieren får altså kritik for ikke at være så god til at finde sine holdkammerater og aflevere bolden.

Han står da også kun noteret for tre assister.