• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

- Kamaldeen syntes, vi var bedre uden ham

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Nordsjælland bliver mere flydende uden Kamaldeen Sulemana på holdet, fastslår cheftræner Flemming Pedersen.

Af Ole Hoffskov

Det har ligget i kortene, at Kamaldeen Sulemana ville slå transferrekorden i dansk fodbold, og det var lige præcis sådan, det gik.

I sidste uge solgte FC Nordsjælland ghaneseren til Rennes for 150 millioner kroner, og det var en transfer til historiebøgerne. Det var samtidig en god dag for alle, der kærer sig om bundlinjen i Farum-klubbens regnskab.

For selve FC Nordsjælland-mandskabet er det selvsagt en svækkelse at miste sin bedste spiller, men intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget. Det er også med de briller, cheftræner Flemming Pedersen ser på salget af Kamaldeen Sulemana.

- Der var jo det med Kamaldeen, at han sugede boldene til sig, og det var på godt og ondt. På ondt mener jeg, at spillet kan gå for langsomt, hvis den samme spiller involverer sig for meget. Derfor skulle vi gerne kunne spille endnu hurtigere nu og få endnu bedre relationer på holdet, siger Flemming Pedersen til tipsbladet.dk.

Det var ghaneseren heller ikke selv blind for.

- Jeg spurgte Kamaldeen efter en kamp mod SønderjyskE i sidste sæson, hvor han havde karantæne, om han syntes, vi spillede bedre eller dårligere uden ham på holdet. ”Jeg synes, vi spillede bedre uden mig”, svarede han. Det siger meget om ”Kamal”. Han kunne godt se udefra, at der var mere sammenspil uden ham.

- Kamaldeen er en spiller, der skal have lov til at udtrykke sig, og derfor skal han have bolden. Når han så har bolden, må vi sige, at så meget afleverer han den heller ikke. Enten laver han noget, der lykkes, eller også mister han bolden, siger FCN-træneren.

Tilpassede I holdet til Kamaldeen?

- Ja, noget, men det gør vi med alle vores spillere, så de ser så gode ud som muligt.

Det kan man vel ikke med alle sine spillere?

- Nej, ikke med alle. Det vil altid gå ud over nogen. Derfor er det sådan, at dem med størst potentiale får en fordel. Det er jo meget normalt mange steder. Det er kun i Skandinavien, at vi har den der tilgang, at hårdt arbejde er det afgørende, og at ingen skal have for meget frihed. Den kultur lever vi i her, og den vil jeg ikke gøre op med, men vi også nødt til at se på, hvordan vi kan få styrkerne frem hos de spillere med størst potentiale, siger Flemming Pedersen.

Behøver ikke nye spillere
FC Nordsjælland har foruden Kamaldeen Sulemana også sagt farvel til Johan Djourou og Ulrik Yttergård Jenssen, men klubben har ikke hentet nye spillere. Det ville være et utænkeligt scenarie i de fleste andre klubber, men i FCN vil man hellere lappe hullerne med egne talenter.

Derfor er det slet ikke sikkert, at FC Nordsjælland køber nye spillere denne sommer.

- Umiddelbart har vi ikke brug for det,  men vi er jo altid på markedet. Ikke lige så meget som andre, men vi er der, og vi kigger altid på unge, talentfulde spillere. Hvis vi synes, at vi lige står og mangler én, slår vi til, som vi gjorde med både Kian Hansen og Johan Djourou, siger Flemming Pedersen.

Han fastslår, at flere profiler kan blive solgt.

- Det kunne sagtens tænkes. Når der først kommer gang i vinduet, og topklubberne har gjort deres, kan det begynde at dryppe ned i systemet. Vi ved godt, at der er stor fokus på FC Nordsjælland fra mange klubber i Europa, og så må vi se, hvad der sker. Det er præmissen for at være træner i FC Nordsjælland. Og vi glæder os jo hver gang, vi sender en spiller videre. 

Målet er top seks
FC Nordsjælland har formået at kvalificere sig til mesterskabsspillet i alle sæsoner, siden det blev indført, og til trods for salget af Kamaldeen Sulemana er ambitionerne de samme.

- Målet er at komme med i top seks, det er det samme som altid, og mål skal jo gerne være realistiske. Vi synes, at det er realistisk, at vi kan komme med i top seks, og så må vi se hen ad vejen. Vi har stor respekt for Superligaen og særligt i år – jeg tror, den bliver mere jævnbyrdig, end den har været nogensinde før, siger Flemming Pedersen.

Han understreger, at FC Nordsjælland drømmer om at udfordre FC København, FC Midtjylland og Brøndby IF, men klubben ved godt, at det ikke er muligt at bide skeer med dem økonomisk.

Derfor må de gøre det på en anden måde.

- De spillere, som vi henter op fra vores akademier, skal være endnu bedre. Det er med det lange lys på, og det må tage den tid, det tager, men vi har aldrig haft en bredere trup, end vi har i denne sæson, og det er et godt tegn. Det betyder, at der kommer bedre og bedre spillere op.

Tror du overhovedet, at det kan lade sig gøre at udfordre Brøndby, FCK og FCM på den måde?

- Det kommer an på, hvor meget de tre klubber lægger på, så det er svært at sige, men vi arbejder med den hensigt, at vi med vores egne spillere skal komme i top tre i Superligaen. Hver gang vi er i top seks, kigger vi mod top tre, for vi vil gerne tilbage og spille europæiske kampe, slutter FC Nordsjælland-træneren.

Farum-klubben tabte 1-2 til Viborg FF i Superliga-premieren. Søndag venter en hjemmekamp mod AGF.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020