Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Kamil Grabara: Ross har undskyldt - på en måde

Kamil Grabara melder sig klar igen efter sin alvorlige ansigtsskade.

Kamil Grabara lignede én, der havde gået 12 omgange med Tyson Fury, da han forlod Aalborg Portland Park den 24. juli. Det havde han ingenlunde - han havde blot spillet syv minutter mod AaB i Superligaen. Til gengæld blev han stanget ned af den daværende AaB'er Mathias Ross i en duel i feltet. 

Polakken måtte efterfølgende en tur på operationsbordet, og lige siden har han genoptrænet. Nu melder han sig atter klar til at gå på banen for FC København - iført en Batman-maske.

- Jeg har det godt. Det føles dejligt at være tilbage. Det var en skade, der ikke lige forsvandt på en dag, men jeg har arbejdet hårdt på at vende tilbage hurtigst muligt. Jeg var her (på FCK's træningsanlæg, red.) hver eneste dag i landskampspausen. Det havde måske været bedre at holde et par fridage, men det havde jeg ikke lyst til, siger Kamil Grabara til Tipsbladet og tilføjer:

- Hvis jeg var ligeglad med klubben, havde jeg nok taget det helt roligt og sat mit helbred først, men sådan tænker jeg ikke. Nogle gange har jeg skullet diskutere med nogle kloge stemmer i mit hoved, men jeg føler mig godt tilpas.

- Det gør ikke ondt længere. Jeg har min flotte maske med mig hver eneste dag, og jeg er slet ikke bekymret for at gå på banen. Jeg kender min krop, og lægerne har givet grønt lys.

Da Kamil Grabara gik rundt på Aalborg Portland Park med en ispose på kinden, lignede han én, der havde ondt, og de følgende dage var da heller ikke de sjoveste i polakkens tilværelse.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, det var nogle nemme dage lige efter ulykken, men det kunne have været værre. Jeg slap i virkeligheden nok ret heldigt fra det, selv om jeg blev opereret i syv timer. Jeg synes, lægerne har gjort et godt stykke arbejde, og jeg har ikke brugt tid på at have ondt af mig selv.

- Jeg kan huske alt fra duellen. Jeg kunne godt mærke, at han smadrede mit ansigt en smule, og at mit øje lukkede med det samme. Jeg tænkte nok, at noget var brækket, og det viste sig så at være lidt mere brækket, end jeg havde forventet. Jeg er glad for, jeg ikke er handicappet nu, siger FCK-målmanden.

Han understreger, at han ikke har noget at udsætte på Mathias Ross.

- Der var en smule vrede i starten, og jeg ville ikke have gjort, som han gjorde. Jeg er tilbage nu, og der er ingen grund til at gå rundt og være sur på ham. Han har på en måde sagt undskyld. Jeg forventede ikke noget af ham, lyder det fra Kamil Grabara.

Målmanden nåede blot at vogte buret i en enkelt kamp for FC København i denne sæson, før han blev skadet - her tabte mestrene 0-1 til AC Horsens.