• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Kampens dommer: Derfor var der rødt til Sanneh

Foto: Getty Images

Dommer Morten Krogh takker VAR for hjælpen i kampen mellem AGF og FC Nordsjælland.

Af Oliver Okstrøm

Dommeren Morten Krogh kom i centrum i kampen mellem AGF og FC Nordsjælland, da han viste førstnævntes Bubacarr Sanneh det røde kort efter få minutter. Det skete efter VAR-gennemsyn, da han i første omgang slet ikke valgte at dømme et frispark.

I et interview med TV3 Sport kort efter opgøret forklarede den omtalte dommer om, hvordan han oplevede det hele.

- Inde på banen ser jeg, at bolden bliver spillet, og derfor dømmer jeg ikke frispark. Efter VAR-tjek bliver jeg kaldt ud til skærmen, og der kan jeg se, at vi har kontaktstedet, som sidder højt oppe på benet. Vi har en tackling, som der ikke er kontrol over, og farten er høj. Det lagt sammen bliver til et rødt kort, fortæller kampens dommer og fortsætter:

- Her er det især kontaktstedet og kontrollen, hvor vi kan sige, at der er fare for at, at vi kan skade spillere. Derfor skal det udløse et rødt kort, og derfor er det godt, at VAR hjælper mig i den situation, fordi jeg fanger ikke kontaktstedet på den her, lyder det fra Morten Krogh.

For dommeren er der heller ingen tvivl om, at han ville træffe den samme beslutning igen, hvis han kom ud for noget lignende.

- Når jeg ser den igen, så er den klokkeklar. Selvom bolden bliver spillet først, så kommer kontakten bagefter. Det fritager ikke forsvarsspilleren i den tackling, han laver. Derfor vil den her give rødt kort ti ud af ti gange.

Hos AGF-træner David Nielsen er det dog svært at forstå, hvordan det kunne blive til et rødt kort. Læs mere om det her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

LIVE: AGF på stolpen!

AGF har haft et godt tag på FC Midtjylland, men der hviler et stort pres på hjemmeholdet i søndagens brag. Følg AGF -...

Mere Superliga

Fokus