Video : Tipsbladet
Superliga

- Kan blive et kæmpe problem for FCK at miste ham

Det er opsigtsvækkende, at Peter Christiansen kan være på vej fra FC København til Wolfsburg, lyder det fra Troels Bager Thøgersen.

FC København skal måske have ny sportsdirektør.

Tirsdag skriver flere tyske medier i hvert fald, Wolfsburg vil have fingrene i Peter Christiansen, og at Bundesliga-klubben er i forhandlinger med FC København om den 49-årige sportsdirektør.

En opsigtsvækkende historie, lyder det fra Tipsbladets kommentator Troels Bager Thøgersen. 

- Det er en kæmpe bombe, hvis FCK skal have ny sportsdirektør nu, efter FCK under Peter Christiansen har genrejst sig og været i Champions League to år i streg, siger han og tilføjer:

- Ja, det har været med et rekordstort spillerbudget, og ja, Superliga-afslutningen her i april og maj er en gigantisk skuffelse og et kæmpe hul i jorden for FCK, der smider en plads i den sidste og afgørende runde af Champions League-kvalifikationen. Men det vil godt nok være en opgave af rang, hvis FCK den her sommer skal skifte sportsdirektør, mens konkurrenterne i Superligaen brager afsted og ikke har tænkt sig at give FCK solo-løb til en Superliga-revanche om 12 måneder.

Et tab af Peter Christiansen vil efterlade noget af et tomrum i FC København, vurderer han.

- Det kan blive et enormt problem for FC København, hvis man mister Peter Christiansen til Wolfsburg eller til en af de andre klubber ude i det store Europa, jeg de seneste måneder har hørt ham sat i forbindelse med. Nyheden her til aften er slet ikke ensbetydende med, at der også sker noget, men hvis jeg var topledelse eller ejede mange FCK-aktier, ville jeg være urolig.

- Vi har på Tipsbladet beskrevet indgående, hvordan man i klubbens daglige ledelse er 100 procent klar til at kapitalisere på Champions League-succesen og til at befæste FCK som den klart største klub i Skandinavien og en magtfaktor i Nordeuropa.

- Det kan man også nå endnu, selv om det her mistede mesterskab minder om 2012, hvor det var en direkte Champions League-plads, FCN snuppede for næsen af FCK. Så hvis der vitterlig er nogen, der i stand til at hive 'PC' væk fra FCK, vil det for mig at se være et hårdt slag for FCK, lyder det fra Troels Bager Thøgersen. 

Wolfsburg har et solidt kendskab til Peter Christiansen i den forstand, at klubben har siddet ved forhandlingsbordet med FC København-bossen i forbindelse med købene af Jonas Wind og Kamil Grabra. 

Denne gang er det tilsyneladende "PC" selv, der forhandles om.