Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Kan forlade FCM: Det er ikke en hemmelighed

FC Midtjylland jagter både nye spillere og skal af med nogle. Der venter nogle hektiske sidste dage i transfervinduet.

De har en stærk trup, men den skal gerne være stærkere, når januar bliver til februar.

FC Midtjylland er gået videre i Europa League og står foran et par spændende kampe mod Sporting CP, men i Superligaen har det hakket noget for klubben, der blot er nummer syv i rækken.

FCM går ind til de sidste dage i transfervinduet, hvor man mangler en midtbanespiller og en angriber. Og så har man altså også givet en angriber lov til at forlade klubben, hvis han finder noget. 

Det bekræfter træner Albert Capellas.

- (Sory) Kaba prøver at finde en løsning. Måske er det et godt tidspunkt (at skilles, red.). Men bliver han her, er han en del af holdet. Det er ikke en hemmelighed, at klubben arbejder på noget, og vi har et godt forhold til ham. Han opfører sig fantastisk, og vi forsøger at finde en løsning, som kan være godt for spilleren og klubben. Og så må vi se. Bliver han hos holdet, har vi en angriber mere - så er han en del af det sammen med resten af spillerne, siger Albert Capellas til Tipsbladet.

Med så få dage igen af transfervinduet ville det være til at forstå, hvis cheftræneren begynder at bide negle i forhold til at få de spillere ind, som han ønsker. 

Spanieren fortæller dog, at han bevarer troen på, at man lander de rette forstærkninger.

- Vi vil jo gerne have holdet så stærkt som muligt. Vi vil gerne have de bedste spillere. Klubben arbejder hårdt, og vi arbejder sammen for at finde de bedste spillere til vores hold. Så må vi se, hvad der sker. Jeg har tro på, at vi lykkes, siger Albert Capellas. 

Den spanske cheftræner har indtil videre fået Armin Gigovic ind, og så er der et par unge folk i Valdemar Byskov og Aral Simsir, som Albert Capellas tror på er klar til at gøre en forskel.

- "Gigo" er en rigtig god spiller, og han har energi og er hurtig. Han træner fantastisk og bringer stor værdi til holdet, siger Capellas og forklarer om de to unge spillere:

- De træner rigtig godt. Alle er klar over, hvor meget de flytter sig. De er blevet mere modne, mere fokuserede. Ældre og mere erfarne, selv om de er unge. Jeg er tilfreds med begge. De har meget kvalitet. De fortjener at være med her, og de har kvalitet til at blive gode spillere. Vi vil hjælpe Valdemar på én måde, Aral på en anden. Begge er fokuserede og glade - nu skal vi gøre dem bedre.

Også på skadeslisten lysner det. Angriber Junior Brumado, der blev alvorligt skadet i efteråret, er så småt tilbage fra sin skade. Torsdag var han tilbage i let træning på træningsbanen i Ikast, og så er håbet, at man kan bygge på herfra, så han bliver et aktiv for FCM i foråret.

- Han arbejder hårdt, som alle kan se, og han er fit. Det er rigtig godt at se. Han passer på sig selv og er et godt sted. Han begynder at røre bolden nu, og så må vi se. Vi er positive. Men man ved aldrig, så nu tager vi det stille og roligt og skridt for skridt. Det går godt med hans genoptræning, siger Albert Capellas.

FC Midtjylland indleder foråret allerede den 16. februar med en udekamp mod Sporting CP i Europa League.