• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Kan sende AaB ned: Er blevet prikket på skulderen

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Kasper Kusk har en gloværdig fortid i AaB, og flere af hans venner og familiemedlemmer holder med den nordjyske klub. I weekenden kan Kusk sende AaB ud af Superligaen.

Af Jacob Quvang

Når denne weekend er overstået, så kan AaB's tid i Superligaen være et overstået kapitel. En uvirkelig tanke inden sæsonen, men det er ikke desto mindre faktum efter en mareridtssæson, hvor man nu er tvunget til at få point i sæsonens afsluttende hjemmekamp mod Silkeborg for at have en chance for at overleve i Superligaen.

Vinder AaB er man reddet. Taber man, er det slut. Et kryds og så redder man sig kun, hvis AC Horsens og Lyngby spiller uafgjort. Dramaet er enormt, og i stormen står en tidligere AaB-helt, som kan spille sin barndomsklub ud af det fineste selskab i dansk fodbold.

Kasper Kusk har mere end 250 førsteholdskampe for AaB på CV'et , men båndene blev kappet på transfervinduets sidste dag sidste sommer, da han rykkede til Silkeborg, efter at AaB ikke ville forlænge hans aftale. Det er derfor ikke en hvilken som helst kamp, som Kusk skal spille lørdag klokken 14, og han erkender også, at det bliver en anderledes opgave. AaB skal dog ikke forvente nogle gaver af Kusk eller Silkeborg, som også har den tidligere AaB-træner Kent Nielsen på sidelinjen.

- Det bliver selvfølgelig en speciel kamp, for AaB har meget at spille for, og vi har ikke så meget at spille for, indleder Kusk over telefonen til Tipsbladet.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver ikke et Silkeborg-hold, der bare kommer op og ligger sig ned, siger han og henviser til, at Silkeborg-spillerne er nogle unge gutter, som vil vise sig frem og hjælpe deres egen karriere fremad.

Kasper Kusk er født og opvokset i Aalborg, og det er også her, at hans venner og familie er fra. Netop fra dem kan han godt mærke, at kampen har en gigantisk betydning.

- Det bliver selvfølgelig meget fedt, for de fleste af mine venner holder stadig med AaB, og der er også nogen i min familie, som har en lille forkærlighed for AaB. Så selvfølgelig er det specielt.

- De spørger jo sådan lidt, om vi ikke kan tage det roligt eller tage en slapper. Men der kender jeg bare folk godt nok til, at de synes, at det er sjovt at spille på et fyldt stadion. Det er alt andet end lige sjovere, at der er nogen, der har noget at spille for, end at der er ingen, der har noget at spille for.

- Jeg er vokset op i Aalborg, så det er en lidt speciel situation, men nu er jeg i Silkeborg, og det er Silkeborg, som betaler min løn, og jeg kommer til at yde alt for dem i den kamp. Der er egentlig ikke så meget mere i det.

Er det svært at lukke det ude, at det lige præcis er AaB?

- Selvfølgelig er det svært, for AaB har betydet meget for mig og har gjort meget for mig. Jeg er også er kommet i en situation, hvor jeg skulle videre fra AaB, og da AaB ikke havde lyst til at forlænge min kontrakt, stod Silkeborg klar.

- Det er også det, jeg er taknemmelig for den dag i dag. På den måde er det også vigtigt for mig, at sige, at jeg kommer til at yde alt for Silkeborg i den kamp, forklarer Kusk.

Bliver en nervepirrende kamp
Den tekniske offensivspiller fremhæver, at det handler om respekt. Respekt for de andre hold i nedrykningskampen, som har lige så meget på spil som AaB.

Silkeborg kan spille fuldkommen frit, for en sejr, en uafgjort eller et nederlag rykker intet på deres stilling. Her er er man sikker på at slutte på niendepladsen.

Vi skal dog ikke længere end få uger tilbage, hvor nedrykningsstregen pludselig kom faretruende tæt på Silkeborg, der i sidste sæson vandt Superliga-bronze.

Heldigvis for klubben strammede man op og fik reddet livet med tiltrængte sejre over Lyngby og AC Horsens. Kasper Kusk erkender også, at der nåede at snige sig en lille bekymring ind.

Bekymringer forventer han også, at der er i Aalborg på lørdag.

- Det er jo en ufattelig vigtig kamp for AaB. Det så man også i sidste kamp, at det måske var lidt mere nervøst, end det normalt er. Det tænker jeg da også, at det kommer til at blive her. Det er en svær situation, så på den måde bliver det selvfølgelig en nervepirrende kamp, slutter Kasper Kusk.

AaB kunne ellers have sikret sig en sæson mere i Superligaen, hvis man havde vundet over Lyngby i mandags. I stedet gav man Lyngby en livline ved at tabe 2-1 til de kongeblå, og alt er derfor åbent inden lørdagens skæbnekampe.