Video : Tipsbladet
Superliga

Kan smadre Brøndbys gulddrøm: Tager det seriøst

Tirsdag torpederede de FC Københavns jagt på mesterskabet, og søndag er AGF igen klar til at spille spoiler.

ÅRHUS (Tipsbladet): Hvor kom det lige fra?

Efter 66 dage uden Superliga-sejr spillede AGF en af de bedste kampe, holdet har leveret i 2024, og med god hjælp fra Bailey Peacock-Farrell i målet vandt århusianerne 3-2.

Hjælp fik de så sandelig også af Mads Emil Madsen, der scorede hattrick og dermed på en halv time fordoblede sin mål-total i Superligaen for AGF.

I mandagens nederlag til Brøndby IF havde Silkeborgs cheftræner Kent Nielsen været træt af antydningerne af, at SIF ikke tog kampen mod en guldkandidat alvorligt, og i Århus har AGF's cheftræner Uwe Rösler været tydelig omkring, at ingen må kunne beskylde AGF for netop det efter det smertefulde pokalnederlag i forrige uge.

- Han [Rösler] har talt om, at vi skal tage det meget seriøst, give tilbage til fansene, og give os selv et godt afsæt til næste sæson. Vi skal gøre Superligaen ære og tage det hele bundseriøst og spille som om, at det er enhver anden kamp, fortæller AGF's matchvinder Mads Emil Madsen.

Foto: Alamy

- Det betyder selvfølgelig meget. Vi vil gerne vinde. Det er bare ikke gået så godt indtil videre. Jeg synes, at vi har fundet frem til noget godt spil og nu endelig også en sejr. Så det er virkelig rart, og forhåbentlig kan det være med til at give lidt momentum videre, siger AGF's hattrick-skytte.

Og det indbefatter altså at tage søndagens kamp på et helt udsolgt Brøndby Stadion meget alvorligt.

- Det bliver en vanvittig kulisse, det er helt sikkert. Men jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle præstere. Når vi kan det mod FCK, så tænker jeg, at vi kan gøre det mod de fleste, siger Mads Emil Madsen, der ikke rigtig har Brøndbys guld i tankerne så meget som AGFs' egne udsigter frem mod næste sæson.

- Det tænker jeg ikke rigtig over. Jeg tænker på, at vi skal være gode, og at vi skal prøve at bygge noget godt spil og skabe gode momentum mod næste sæson. Selvfølgelig vil vi gerne vinde. Og det indebærer jo også, at vi kan stikke en kæp i hjulet på Brøndby, siger midtbanespilleren.

AGF spillede 1-1 på Brøndby Stadion 6. november og 2-2 hjemme i begyndelsen af slutspillet, mens man i slutningen af 2023 slog Brøndby ud af pokalturneringen.

AGF er med tirsdagens sejr over FC København sikker på at slutte femmer i Superligaen.