• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Kan spille for både DK & Norge: Han har potentiale

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Superliga-klubben OB har en spiller i truppen, der kan repræsentere både Norge og Danmark. Og nu har han sat gang i processen med at få dansk statsborgerskab.

Af Kenneth Jensen

Han har spillet Superliga for OB, den bare 19-årige Robin Østrøm, og det kan meget vel være en spiller, som de i Dansk Boldspil-Union holder et vågent øje med, men indtil videre må det blive ved tanken om at få backen på danske U-landshold.

Tidligere har Stemmer fra Ådalen fortalt, hvordan Østrøm har sat gang i processen med at få dansk statsborgerskab - hans mor er fra Uganda, men har dansk statsborgerskab, og det giver også Østrøm retten, da hun fik det, mens han var under 18 år. Så han får dansk pas.

DBU's talentudviklingschef Flemming Berg fortæller til B.T., at der dog stadig er lang vej for Robin Østrøm, hvis han vil på et dansk U-landshold.

For først skal Østrøm have et dansk statsborgerskab - og den proces er længerevarende. Af Udlændinge- og Integrationsministeriet fremgår det, at en sagsbehandling i 2021 i gennemsnit tager 14 måneder. 

Først når han har sit danske pas, kan Robin Østrøm vælge Danmark. Men også den proces tager tid, da han skal indgive et ønske om et forbundsskifte - altså fra Norge til Danmark. Robin Østrøm har allerede spillet kampe for norske U-landshold. Et sådan forbundsskifte kan man kun lave én gang, og man kan ikke gøre det, når man har spillet gældende A-landskampe for en anden nation.

DBU holder dog øje med Østrøm, der har en fortid i B.93.

- Han vil indgå som alle andre, når der skal vælges spillere til U21-landsholdet. Man bliver udtaget, når man har gjort sig fortjent til det. Men han er ung, og der er god tid. Han kan spille U21-fodbold til og med 2025.

- Han har uden tvivl potentiale. Det er derfor, vi er involverede og følger sagen tæt, siger Flemming Berg til B.T.

Robin Østrøm har ikke besluttet sig for, hvilken nation han vil vælge, når han får dansk statsborgerskab.